Kirin 980-al ült az AnTuTu trónjára a Huawei Mate 20

írta: remake

A Mate 20 megjelenése még jóval odébb van, valamikor október-november környékén számíthatunk a készülék érkezésére. Addig még bő fél év hátra van, de egy friss AnTuTu teszt szerint a Huawei-nek már rendelkezik egy korai prototípussal.


A Mate 10 széria, valamint a P20 sorozat erősebb tagjainál Kirin 970 lapkakészletet van a motorháztető alatt, de feltehetően még a Mate 20 debütálása előtt bemutatásra kerül a Kirin 980 is, ami majd helyet kap a phabletben. A pletykák szerint nagy teljesítményű Cortex-A75 magokkal, második generációs NPU-val és egy jóval erősebb grafikai processzorral. A lapka TSMC gyártósorairól kerülhet le és 7 nanométeres technológiával készül.

Ebből adódóan jóval kevesebb energiára lesz szüksége, mint az elődnek, kevésbé melegszik és a teljesítménynövekedés is érezhető lesz. Talán nem is kell mondanom, hogy a Mate 20 minden eddigi okostelefont beelőzött AnTuTu-ban. A Snapdragon 845-el szerelt Galaxy S9 Plus-t picivel több mint 90 ezer ponttal túlszárnyalta. Az már most borítékolható, hogy a hátlapon három darab Leica kamerát találunk majd, akárcsak a Huawei P20 Pro esetében.A külsővel kapcsolatban még nem érkeztek hírek, így nem tudni, hogy a Huawei komolyabb dizájn váltást tervez vagy a Mate 10-hez hasonló megjelenést kapunk. Az viszont határozottan kijelenthető, hogy a Huawei Mate 20 minden bizonnyal a kínai cég legdrágább mobilja lesz.