Kiszivárgott a Huawei Nova 9 európai ára és megjelenési dátuma

Az Amazonnak véletlenül sikerült kikotyognia, hogy a jövőhéttől Európában is elérhető lesz a Huawei szeptemberben bemutatott mobilja a Nova 9.

crypto50

A Huawei szeptember 23-án rántotta le a leplet a Nova 9-ról. Ami 6,57 hüvelykes Full HD+ felbontású és 120 Hz-es képfrissítéssel ellátott OLED kijelzővel debütált. A megjelenítő felső sávjában középre lett pozícionálva a mobil 32 megapixeles előlapi kamerája. Hátlapján összesen négy modult helyezett el a gyártó, melyek közül az elsődleges szenzor egy 50 megapixeles f/1.9-es széles látó. Ezen kívül van még egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, valamint kettő darab 2 megapixeles kamera melyek közül az egyik a makró a másik a mélységérzékelési funkciókért felel.

nova-9-amazon

A mobilban egy Qualcomm Snapdragon 778 4G processzor gondoskodik a számítások elvégzéséről. A memóriakiosztást tekintve 8/128 GB-os és 8/256 GB-os változatokban került kereskedelmi forgalomba a Huawei Nova 9. Akkumulátorának kapacitása 4300 mAh, amit 66 wattos gyorstöltéssel tudunk táplálni, a készülék teljes töltési ideje 38 perc. Mint tudjuk a Nova 9 elsőként Kínában került fel az üzletek pocaira, de most úgy néz ki, hogy hamarosan Európában is forgalomba kerülhet.

huawei

A szivárogtató forrás egy elég hitelesnek mondható értékesítő, név szerint az Amazon. Most nekik sikerült egy kicsivel korábban a kelleténél felrakniuk weboldalukra a telefont. ez alapján az is kiderült, hogy október 21-től lesz elérhető Európában az eszköz és 499 euróba fog kerülni belőle az alapmodell (8/128 GB). Ez az ár egész jó hírnek számít, mivel korábban arról lehetett hallani, hogy 550 euróba fog kerülni a Huawei Nova 9. Azt még nem tudjuk, hogy a 256 GB-os variáns is beszerezhető lesz-e Európában. Láthatóan napokon belül ez is kiderül majd.