Kiszivárgott a Xiaomi 12 készülék kamera specifikációja

xiaomi

A kínai óriás még az idén piacra dobhatja a következő kategóriás csúcskészülékét, aminek most a kamera specifikációi szivárogtak ki. Mutatjuk, hogy mit fog tudni a Xiaomi 12 készülék.

crypto50

A Xiaomi tavaly decemberben mutatta be a Xiaomi Mi 11 készüléket, amit az idei évben kezdtek el forgalmazni. Az elsők közé tartozott a telefon, ami Snapdragon 888 lapkával volt felszerelve.

A cég minden bizonnyal idén is arra hajt, hogy első körben használja a Qualcomm új generációs csúcslapkáját, amit a szivárgások meg is erősítenek, hiszen állítólag a Xiaomi 12 készülék lesz az első Snapdragon 898-al felszerelt okostelefon.

Azt már biztosan változásként könyvelhetjük el a készülékkel kapcsolatban, hogy az előző generációhoz képest, már elhagyja a „Mi” szócskát, emellett a fentebb említett hardveres változások is garantálhatóak. Mindemellett a szivárgások azt mutatják, hogy a kamerák felosztási is megváltozik majd.

xiaomi 12

A főkamera a pletykák szerint egy 50 MP-es érzékelő lehet, ami mellé még két lencse társulhat a szivárgások szerint. Az előd modellből kiindulva az egyik egy ultraszéles látószögű panel lesz, a másik pedig vagy egy makró vagy egy telefotó lencse.

A kijelző egy FHD+ felbontású OLED panel lesz, ami az előző generációhoz képest visszalépésnek számít, hiszen ott QHD+-t kaptak a felhasználók. Érdekes lépés, de valószínűleg a cég így próbál spórolni a készülék költségein. A töltési technológia megegyezhet a Xiaomi Mi 11T Pro készüléknél látottaknál, tehát jöhet a 100W feletti töltés.

A mobiltelefon árazásáról egyelőre még nem érkezett semmi hír, de már nem kell sokat várni a termék bemutatásáig, így hamarosan mindent megtudhatunk róla.


Forrás