Kiszivárgott az Android 13 felülete

android 13

A legtöbb készülék a mostani legújabb Android verziót sem kapta még meg, ennek ellenére már az új, Android 13 felülete szivárgott ki.

crypto50

A Google mindig odafigyel a folyamatos fejlődésre és ennek érdekében, ha kiadnak egy új verziót, egyből dolgozni kezdenek a folytatásán. Jelenleg az Android 12-es verzió a legújabb, ami elérhető az okostelefonokra, viszont ezeknek nagy rész majd csak a következő évben fogja megkapni az új felületet.

Egyelőre még csak a prémium készülékekre érkeztek meg a teljes felületek, de folyamatosan bővül majd az a lista, amin az Android 12-őt futtató okostelefonok vannak.

android 13

Látható, hogy ez a verzió is csak most terjed el, ennek ellenére a napokban már az Android 13-as verzióról érkeztek információk és azt is láthatjuk, hogy hogyan is nézhet ki a felület. Egyelőre még a fő fókusz az Android 12L felület optimalizálása zajlik, ami a hajlítható kijelzős okostelefonokra és a nagy méretű táblagépekre készül.

Az Android 13, csak úgy, mint eddig, egy sütemény kódnév alatt fut, ami most nem más, mint a tiramisu. Az új rendszer számos új lehetőséget tartogat magában. Egy kiszivárgott kép szerint, a következő verzióban az alkalmazások nem fognak automatikusan értesítéseket küldeni a felhasználók számára, ezt később lehet csak engedélyezni.

Mindemellett új képernyő elrendezések is jöhetnek a zárolt képernyő alatt. Ezentúl egy sorban jelenhet majd meg az óra, az eddigi kétsorossal ellentétben. Természetesen ezek még nagyon korai információk és nagyon sok mindent nem lehet tudni az új rendszerről, de mégis jó kiindulóinformációnak ez a hír.


Forrás