Kiszivárgott fotókon a Huawei Mate 30 Pro előlapja

Arról már lehetett hallani, hogy milyen hátlappal érkezhetnek a Huawei új csúcsmobiljai. Felmerült kör alakú és téglalap formájú kamerasziget is, egyelőre úgy tűnik az utóbbi lehet a befutó. Az előlapról viszont idáig semmi nem derült ki, így a teljes dizájnnal kapcsolatban csak találgatni tudtunk.


Érkezett azonban néhány elég jó minőségű kémfotó, amiknek köszönhetően nagyobb rálátásunk lett a Mate 30 Pro előlapjára. Sajnos a szenzorszigetet úgy fest nem cseréli le a Huawei, mondjuk látván a rengeteg azon elhelyezkedő érzékelőt mással nem is nagyon tudnák pótolni. A 3D arcalapú feloldás tehát biztosan marad, és valószínűleg valamilyen új funkciók is elérhetővé válnak majd.

Ami még elsőre szembetűnhet, hogy a sokkal szögletesebbnek ígérkezik a Mate 30 Pro, mint az elődmodell és két oldalt lévő hajlítás is jóval hangsúlyosabb lesz. Szemből gyakorlatilag már nem is lehet látni az oldalsó kávákat, amik most is rendkívül vékonyak lesznek. Alul és felül viszont már egy hajszálnyival vastagabb mindkét keret.Huawei Mate 30 Pro előlapi panel

Sejthető volt, hogy a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó sem fog kimaradni, készült is róla egy közeli kép teljesen más szemszögből mint megszokhattuk. Így akárcsak az elődmodellnél most is meghagyja nekünk a választás lehetőségét a Huawei, hogy melyik biometrikus azonosítási módszert válasszuk.

Az eddigi pletykák szerint a Mate 30 Pro kijelzője egy 6,71 hüvelykes OLED panel QHD+ felbontással és 90 Hz-es képfrissítési gyakorisággal. A motorháztető alá az új Kirin 985 kerül, Balong 5000 5G modem társaságában, de bizonyára lesz csak 4G LTE kapcsolatra képes modell is valamivel megfizethetőbb áron.Az akkumulátor kapacitása állítólag 4200 milliamperóra és támogatott lesz az 55 wattos gyorstöltés is. A kezelőfelület az Android Q alapokra épülő EMUI 10, amit augusztusban fognak bemutatni. A Mate 30 széria debütálása októberre várható és ha minden jól megy november elejétől válik majd elérhetővé mindkét mobil.