Kiszivárgott videón a Samsung hamarosan érkező csúcsmobilja

Február 11-én debütál a Galaxy S20 széria, de aznap egy másik, sokkal érdekesebb mobilt is bemutat a Samsung. 


A Galaxy Z Flip-ről már rengeteg mindent tudunk, valós képet is láthattunk a készülékről és a specifikációk nagy részére is fény derült, most pedig az első valós videó is befutott az eszközről. Aki eddig nem tudta volna, Z Flip voltaképpen egy kagylótelefon lesz, a belső megjelenítője egy flexibilis AMOLED panel. A tavaly bemutatott Galaxy Fold-nál a képernyő közepén egy vékony gyűrődés volt megfigyelhető, most teljesen új technológiát használ a Samsung és ennek nyoma sem lesz, ami esztétika szempontjából nagy előny. Akárcsak a 2019 végén bemutatott Motorola RAZR-nál itt is kapunk egy másodlagos megjelenítőt, de itt ez már elég apró lesz. Egész pontosan egy 1,06 hüvelykes S-AMOLED kijelzőről van szó, ami csak az idő kijelzésére és az értesítések megjelenítésére fog szolgálni.

A 6,7 hüvelykes belső panel elég szokatlan 22:9-es képaránnyal jöhet, a felbontása úgy tudni 1080 x 2636 pixel. A 10 megapixeles előlapi kamera a képernyő felső sávjának közepén foglal helyet, ez a megoldás már a Note 10 mobiloktól ismerős lehet, de Galaxy S20 széria is ilyen kameralyukas kialakítással fog érkezni. A Galaxy Z Flip kívülre dupla kamerákat kap, a főmodul 12 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékkel, és lesz egy szintén 12 megapixeles ultraszéles látószögű lencse is, 123 fokos betekintési szöggel, valamint f/2.2-es rekesszel.

A burkolat alá Snapdragon 855+ kerül, továbbá 8 GB RAM és 256 GB UFS 3.0-s belső tárhely. A telefon két akkumulátora összesen 3300 milliamperórás lesz, és 15 wattos gyorstöltést, illetve 9 wattos vezeték nélküli töltést is támogatni fog. Néhány hete még azt lehetett hallani, hogy Galaxy Z Flip egy megfizethető hajlítható telefon lesz, mostanra már kiderült, hogy az ára 1500 euró körül fog alakulni, ami valamivel több mint 500 ezer forint, olcsónak tehát biztosan nem mondható.