Kiszivárogtak a Huawei Nova 3 hardverspecifikációi!

írta: odinsann

A Huawei Nova termékcsalád első készüléke 2016 szeptemberében debütált, azóta pedig évente egy újabb darabbal bővül a széria.


Miután a Huawei P20 széria bemutatkozott most egy kicsit a felső-középkategória kapta meg a szerepet a Mate 20 érkezéséig. A Kínai Hírközlési Hatóság oldalán tűnt fel a kínai cég egyik hamarosan érkező mobilja, a Huawei Nova 3. Az oldalon látottak alapján kijelenthetjük, hogy nagyon hasonlít a P20 Lite-ra a modell. A tavalyi Nova 2 és Nova 2 Plus hátlapja annak idején alumínium borítású volt, de úgy látszik, hogy idén ezt üvegre cseréli a gyártó és a kamerák elhelyezkedésén is változtattak.

A hardverspecifikációk terén úgy néz ki, hogy egy 2,3 GHz órajelű okta-core processzort kapunk, ami így elsőre talán a Kirin 659 lehet, de az sincs kizárva, hogy már az új Kirin 710 lapkával érkezik az eszköz. A processzor mellé 6 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB-os tárhelyet kapunk. A TENAA adatai szerint a telefon 19: 9-es képarányú 6,3 hüvelykes 2340 x 1080 felbontású LCD panellel rendelkezik.

A kamerák terén sem lehet panasz a Nova 3-ra, mivel úgy tűnik, hogy a hátlapra kettő 16 megapixeles modult kapunk, az előlapon pedig egy 24 megapixeles kamera helyezkedik el. Bár első ránézésre tényleg úgy néz ki a Nova 3 mint a P20 Lite, de valójában nagyobb lesz annál, pontos mérete 157 x 73,7 x 7,3 milliméter, súlya pedig 166 gramm. A nagyobb méret pedig egy jóval nagyobb akkumulátort is kínál, szám szerint egy 3650 mAh-s telepet.

A megjelenésről egyenlőre még semmi pontosat nem tudni, de az elmúlt hetekben láthattunk már egy promóciós képet az újdonságról, ami arra utal, hogy sokat nem kell rá várnunk.

forrás: gsmarena