Kiszivárogtak a Kirin 980 lapka specifikációi

írta: remake

A Huawei tavaly az IFA-n mutatta be a Kirin 970 rendszerchipet és úgy tűnik az új zászlóshajókba szánt lapkakészlet is berlini kiállításon fog debütálni.


Nem most hallunk először a Kirin 980-ról egy korábbi AnTuTu tesz során már találkoztunk vele. Kínai források szerint a cpu maximális órajele 2,8 GHz lesz, négy darab Cortex-A77 és szintén négy darab Cortex-A55 maggal fog rendelkezni az újdonság. A TSMC műhelyében készül az chipset, 7 nanométeres FinFET gyártástechnológiával.

Az AI terén is lesz előrelépés, a második generációs Cambrian NPU valószínűleg még hatékonyabbá teszi a gépi tanulást és az eddigiekkel szemben jóval több témát és tárgyat tud majd felismerni. A pletykák szerint a HiSilicon saját GPU-n dolgozik, ami a szóban forgó lapkában fog bemutatkozni és állítólag másfélszer erősebb lesz, mint a Snapdragon 845-ben található Adreno 630.Az első Kirin 980-al szerelt mobilok a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro lesznek, amik úgy tudni 4,5G-s modemet kapnak, mellyel akár 1,6 Gbps-os letöltési sebesség is elérhető. A kínai cég első 5G-s készüléke valamikor jövőre fog megjelenni és valószínűleg a Mate 20 utódja lesz.

forrás: ithome