Kiszivárogtak a Nokia 1.4 hardverspecifikációi

nokia-1-3-cover

Egy forrásnak köszönhetően mondhatni mindent megtudtunk a HMD Global egy érkezőfélben lévő mobiljáról a Nokia 1.4-ről.

A HMD Global tavaly márciusban mutatott be utoljára megfizethető mobiltelefont Nokia 1.3 néven. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy jön a folytatás, ami a Nokia 1.4 nevet fogja kapni. Kiszivárogtak a készülék hardverspecifikációi is és az árral kapcsolatban is érkezett információ, eszerint 100 euró alatt tudjuk majd beszerezni a Nokia 1.4-et.

Az árának és kategóriájának megfelelően egy elég órajelű, 1,3 GHz-es négymagos processzor kerül majd bele a készülékbe, ami gyaníthatóan a Qualcomm 215-ös rendszerchipje lehet. Ezen kívül megtudtuk még azt is, hogy a Nokia 1.4 megjelenítője 6,51 hüvelykes LCD panel lesz HD+ felbontással. A szelfiket állítólag egy 5 megapixeles előlapi kamerával lőhetjük, a hátlapon pedig 8 és 2 megapixeles modulok lesznek. Az várható volt, hogy ennyi pénzért nem eresztik el rendszermemóriával a mobilt, hogy maradjuk a számoknál ez majd 1 GB RAM-ot fog jelenteni, a tárhely 16 GB.

nokia-1-3-1

A forrás szerint Android 10 rendszerrel fog érkezni a Nokia 1.4 és a következőket fogja támogatni: 4G LTE, WiFi 2.4 Bluetooth 4.2, Dual Nano SIM. Valamint lesz micro SD csatlakozó, 3.5 milliméteres jack kimenet és ujjlenyomat olvasó is. Utóbbi valószínűleg a hátlapon lesz elhelyezve. A Nokia 1.3-at márciusban mutatták be, ebből adódóan arra számítunk, hogy az 1.4 is tavasszal fog érkezni.