Kompakt zászlóshajón dolgozik a Sony, jön az Xperia 2

Az Xperia 1 még fel sem került a boltok polcaira, jelenleg csak előrendelni lehet a mobilt. A bemutató már februárban megvolt, de a megjelenéssel kapcsolatban még mindig nem árult el semmit a Sony. Egyes pletykák szerint május végén kapják kézhez a telefont azok akik megrendelték, de ez az infó nem hivatalos.


Ha ez így is lesz, nálunk állítólag leghamarabb a nyáron válik majd elérhetővé a Sony zászlóshajója. Láthatóan nem sietik el a dolgot, ettől függetlenül azért nem tétlenkednek, az OnLeaks jóvoltából most kiderült, hogy már dolgoznak a következő csúcsmobiljukon. Az Xperia 2, kompakt – már a mai kijelző méretekhez képest –  felsőkategóriás telefonnak ígérkezik, három darab hátlapi kamerával és a japán gyártótól megszokott formavilággal. A forrás szerint 6,1 hüvelykes 4K OLED kijelzőt kap az eszköz, a képarány az Xperia 1-hez hasonlóan 21:9-es lesz.

Az ujjlenyomat olvasó a jobb szélen, a bekapcsoló gombban található, valami oknál fogva a Sony nem erőlteti a kijelzőbe épített biometrikus azonosítót. A számítások végrehajtásáról Snapdragon 855 lapka gondoskodik, ami mellé 6 GB belső memória és 128 GB tárhely jár. Az akkumulátor sajnos nem túl méretes darab, a 3000 milliamperórás telep azért lehetne nagyobb is, szerencsére adott a 18 wattos gyorstöltés funkció. Az OnLeaks-nek köszönhetően most minden oldalról megtekinthetjük az újdonságot. Az Xperia 2 árával és bemutatójával kapcsolatban nem derültek ki részletek.