Koncepcióképeken az iPhone 12 és friss hírek is érkeztek róla

Ha minden igaz idén szeptemberben érkeznek az új iPhone-ok, három modellre számítunk és 5G támogatásról is pletykálnak.


Kamerában nagyot lépett az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max az Xs-hez és az Xs Max-hoz képest, de a konkurenciával szemben azért nincs olyan könnyű dolguk az Apple mobiljainak. Már tavaly is jó néhány készülék jelent meg periszkópos teleobjektívvel, idén pedig még több eszköz érkezhet ezzel a megoldással, ilyennel eddig az iPhone-okban nem találkoztunk.

A Phonearena szerint rá is feküdnek a cupertinóiak a kamerákra, az iPhone 12 Pro 64 megapixeles szenzorokat kaphat és jobb zoomolási lehetőséget kínál. Javítanak az éjszakai módon és több modul is optikai képstabilizátorral jöhet. A két drágább modellen három helyett már négy kamera áll rendelkezésünkre, és az olcsóbbik változat is eggyel több szenzort kap. Utóbbi viszont az 5G-ből kimarad, csak 4G kapcsolatra lesz képes, szemben az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max-szal.

Az akkumulátor kapacitása növekedni fog és a töltési idő is lerövidül. A kijelző felső sávjában lévő notch továbbra is megmarad, de a mérete valamivel kisebb lesz. Gyaníthatóan addig nem mond búcsút az Apple a szenzorszigetnek, még a technológia nem tart ott, hogy ezeket a szenzorokat a megjelenítő alá rejtsék. Lehet reménykedni abban, hogy a megújult formában Touch ID visszatér, de az iparági források arról árulkodnak, hogy ez nem fog megtörténni.

Bevezetik a rozsdamentes acélkeretet, és a lekerekített oldalakat laposra cserélik, hasonlóan mint az új iPad-eknél. Az új chipset 5 nanométeres gyártástechnológiával készül, ebből adódóan kevesebb energiára lesz szüksége a teljesítmény pedig növekedni fog. Az iPhone 12-ről készült néhány koncepciókép is, természetesen ez nem garancia arra, hogy valóban ilyen dizájnnal érkeznek majd az Apple mobiljai, de a megjelenés hasonló lehet.