Koronavírus: Egyre több mobilgyártó mondja le a Mobile World Congress-t

Minden évben februárban tartják az év legrangosabb mobilos eseményét a Mobile World Congress-t, ahol az összes jelentős gyártó és piaci szereplő képviselteti magát. Három nagy cég pedig már most jelezte, hogy idén nem lesznek ott, a koronavírus miatt.


Néhány napja az LG egy sajtóközleményben jelentette be, hogy semmilyen formában nem vesznek részt az MWC-n. Ezt követően a ZTE is közölte, az összes sajtómegjelenésüket lemondják, de a kiállítótérben azért képviseltetik magukat. Ma pedig már az Ericsson friss sajtóközleményében is az állt, hogy idén kihagyják az MWC-t. Az ok egyszerű, mivel rengeteg kínai vállalat is jelen szokott lenni a Mobile World Congress-en, megeshet, hogy koronavírussal fertőzött résztvevő másoknak is átadja a betegséget, ezért így próbálják védeni alkalmazottaikat.

Néhány napja a GSMA hivatalos sajtóközleményében próbált megnyugtatni mindenkit, hogy a koronavírusnak csak minimális hatásai lesznek a rendezvényre nézve. Minden a megszokott módon lezajlik és nem fertőződik meg senki sem. A fertőzés terjedésének megelőzése céljából kézfertőtlenítőket tesznek ki, és azt javasolják a résztvevőknek, hogy kerüljék a kézfogást. A nemzetközi egészségügyi hatóságok továbbra is azon az állásponton vannak, hogy az ilyen rendezvényeket célszerű elhalasztani, de a GSMA sajtóközleménye alapján ez nem fog megtörténni.

Kínához képest, a világ többi országában elenyésző a fertőzöttek száma, de könnyen megeshet, hogy egy ilyen méretű eseményről többen széthordanák a vírust, akár olyan országokba is, ahol még nincsenek betegek. Az Ericsson vezérigazgatója elmondta, hogy a dolgozók, az ügyfelek, a részvényesek biztonsága a legfontosabb számukra, így az MWC-től való távolmaradás most a legfelelősségteljesebb üzleti döntés volt részükről. Ettől függetlenül persze a Barcelonában bemutatni tervezett termékeket fogják majd prezentálni, csak külön rendezvényen.

A ZTE egyébként utazási nehézségekkel indokolta döntését, ami annak tükrében, hogy egy kínai vállalatról van szó érthető. Az LG pedig az Ericsson-hoz hasonlóan kerek perec megmondta, nem teszi kockára a saját dolgozói egészségét. A következő napokban valószínűleg más gyártók is bejelenthetik a távolmaradásukat, így megeshet, hogy az idei MWC nem lesz olyan érdekes, mint az elmúlt években.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.