Korrekt áron érkezett az Oppo új csúcsmobilja

Az Oppo lerántotta a leplet legújabb felsőkategóriás mobiljáról, a Reno Ace-ről. A napokban már minden kiderült a masináról, bemutatóra már nem igazán tartogatott meglepetést a kínai gyártó.


Mondjuk az árazás idáig ismeretlen maradt, ezen a téren viszont meglepetést okozott az Oppo, mivel a 8/128 GB-os alapmodellért 127 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek. Ez pedig a specifikációk listáját látva elég jó ajánlatnak mondható. A várakozásoknak megfelelően a lapkakészlet Snapdragon 855 Plus, mellé 8/128, 8/256/ és 12/256 GB memóriával szerelt variánsok közül választhatunk, külön pozitívum, hogy a háttértár UFS 3.0-ás. Ezek alapján akár egy átlagos felsőkategóriás mobil is lehetne a Reno Ace, de a 4000 milliamperórás akkumulátor megkapta a 65W-os gyorstöltést, ami jelenleg egyedülállónak mondható a piacon. A telepet mindössze 28 perc alatt teljesen feltölthetjük.

A 6,5 hüvelykes Full HD felbontású AMOLED kijelző 90 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, tehát játékra is tökéletesen alkalmas sőt, a mobilnak van egy hőkamrás hűtőmegoldása, a melegedésből eredő teljesítménycsökkenés elkerülése érdekében. Az ujjlenyomat-olvasó természetesen a megjelenítőbe került, a képernyő felső sávján pedig egy apró szenzorcsepp kapott helyet.

Kamerás vonalon sincs ok panaszra, az előlapi modul 16 megapixeles, a hátlapon pedig négy szenzor teljesít szolgálatot. A főkamera a 48 megapixeles Sony IMX586, ami mellé egy 13 megapixeles, 5x-ös hibrid zoomal ellátott telefotó szenzor, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencse és egy 2 megapixeles monokróm rendszer társul.Reno_Ace

Gyárilag Android 10 fut a mobilon, ColorOS 6.1-es köntösben. Van NFC, kétcsatornás GPS és 3,5 milliméteres jack csatlakozó is. Kínában tehát a 8/128 GB-os verzió ára 127 ezer forint, a 12 GB RAM-mal szerelt modellért pedig nagyjából 161 ezer forintot kérnek, ha itthon is forgalomba kerül a Reno Ace nyilván valamivel vaskosabb árcédulát kap majd.