Kövesd élőben a Mate 40 széria bemutatóját!

Nehéz lenne előre megjósolni, de akár is megeshet, hogy a Mate 40 mobilok lesznek egy jó darabig az utolsó Huawei csúcskészülékek a globális piacon.

Mivel az USA továbbra is ott tesz keresztbe a Huawei-nek ahol tud, a kínai vállalat számára az okostelefonokhoz és tabletekhez szükséges komponensek beszerzése elég nehézkessé vált. A Kirin 9000 rendszerchipet még legyártotta a TSMC a Huawei-nek, de a többi, ezt követő chipset előállítása már nem engedélyezett a tajvani bérgyártónak. A Huawei dolgát a Google szolgáltatások hiánya is nehezíti, ami a Kínai felhasználók szempontjából nem gond, de a nemzetközi piacon már sokaknak fájó pont a Google appok hiánya. A másik negatívum, hogy ennek ellenére extra magas árcédulával jönnek majd a Mate 40 mobilok.

Az eddig kiszivárgott információk alapján összesen négy felsőkategóriás telefont mutat be most a Huawei, ezek a Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ és Mate 40 RS lesznek. A bemutatót természetesen online élőben közvetítik, amit itt tudsz majd követni 14 órától: