Közeli renderképeken a Huawei P40 Pro

p40-pro-cover

Már korábban is érkezett pár renderkép a Huawei P40 Pro-ról, de most a közelmúltban látottaknál is világosabb és tisztább képek futottak be.


Még decemberben az OnLeaks-nek köszönhetően tekinthettünk meg pár renderképet a Huawei P40 Pro-ról, de azok elég sötétek voltak. Csak a telefon alakját valamint a négyzet alakú kameraszigetet tudtuk belőlük kivenni. Most viszont újabb képek érkeztek, melyek már sokkal részletesebbek, mint a korábbiak. Ezúttal is az egyik mobiltelefon kiegészítőket gyártó cég buktatta le a Huawei március végén érkező zászlóshajóját. Azt már eddig is tudtuk, hogy a P30 Pro-hoz hasonlóan a P40 Pro is enyhén lekerekített megjelenítővel fog érkezni. Illetve arról is lehetett hallani, hogy a Pro variáns kettő kamerát kap majd a kijelzőjébe. A most kiszivárgott képeken már jól kivehetőek a mobil előlapi kamerái. Ezek a Huawei Nova 6 5G-hez hasonlóan a megjelenítőben, egy kapszula alakú kameralyukban kapnak helyet. A kijelzőt pedig vékony kávák ölelik majd körül.

p40-pro-tok1

A mobil hátlapja már sokkal érdekesebbnek tűnik. Igaz a képeken lévő tok ennek nagyrészét kitakarja, de a kamerarendszer jól látszik. Itt egyből 5 modul kacsint vissza ránk, ezek közül négy egymás alatt függőlegesen, az ötödik pedig egymagában helyezkedik el. Azt érdemes megjegyezni, hogy az ilyen tokokat ábrázoló renderek nem biztos, hogy teljes mértékben fedik a valóságot, de még ha a kamerák másképp is helyezkednek el a kamerasziget lehetett volna kisebb, ez viszont a tok kialakítása miatt már biztosan nem fog változni.

p40-pro-tok2

Valószínűleg sokaknak szembetűnt, hogy ezúttal sincs jack csatlakozó a mobilon. Remélhetőleg nem fogunk úgy járni, mint a P30 Pro-nál, hogy 3,5 mm-es bemenetű fülhallgatót adtak a telefonhoz, de az ehhez szükséges átalakító kimaradt a dobozból.

A Huawei P40 szériával egyébként egy március végén esedékes párizsi rendezvény keretein belül ismerkedhetünk meg. Viszont azt már most érdemes leszögezni, hogy jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a Google szolgáltatási nélkül fognak jönni akárcsak a Mate 30 széria.