Kulcsfontosságú megállapodást kötött a Google és a HTC

A HTC és a Google hivatalosan bejelentették, hogy a keresőóriás 1,1 milliárd dollárt fizet a tajvani cégnek, cserébe hozzáférés kapnak egyes szellemi tulajdonokhoz.


Azok az alkalmazottak, akik jelenleg a Pixel mobilokon dolgoznak, immár a Google munkatársai lesznek. Természetesen nem kap korlátlan jogot mindenhez a Google, hiszen a Vive VR elég nagy pénzt hoz a konyhára, ettől nem is válik meg a gyártó.Viszont olyan gyártási szabadalmakhoz jutnak, amik a jövőben hasznosak lehetnek a következő Pixel készülékekhez is. Ez pedig azt mutatja, hogy az amerikai cég elkötelezett a Pixel sorozatot illetően, illetve az sincs kizárva, hogy más, olcsóbb kategóriába tartozó okostelefonokat is piacra dobjanak.

“A Google hardveres üzletága még mindig gyerekcipőben jár. Egy központi mag megteremtésén dolgozunk, miközben olyan termékvonalat kívánunk piacra dobni, amely különleges és kellemes élményeket nyújt a felhasználóknak, összehozva a Google szoftvermegoldásait (például a Segédet) a gondosan megalkotott készülékekkel. A HTC hosszú ideje fontos partnerünk, és a piac nem egy gyönyörű high-end termékét tette le az asztalra. Alig várjuk, hogy szakemberei csatlakozzanak hozzánk ezen az úton”

Az üzlettel mindenki jól járt hiszen a HTC így befektetésre váró tőkére tett szert és habár nem lett felvásárolva az egész mobilos részleg, de a Google újabb lépést tett a mobilpiacra vezető úton.