Különleges kamerarendszerrel jött a Mate 40 Pro+

mate-40-pro-plus-cover

Több hónapot követő várakozás után a Huawei bejelentette a Mate 40 szériát melyben a P sorozathoz hasonlóan érkezett egy Pro+ modell is.

Azoknak akik még többet szeretnének kihozni mobiljuk fotós képességeiből a Huawei a Mate 40 szériába elhozta a Pro+ modellt. Ez a készülék egy úgynevezett freeform, vagy szabadformájú lencseszerkezetet kapott. Az ilyen lencsék pontos fénytörést és fényelhajlást biztosítanak, valamint torzításmentes és éles részletű képeket kapunk. A Huawei egyébként nem igazán árult el más egyebet a kamerarendszer ezen tulajdonságáról, ezúttal egy gyűrűre hasonlító kameraszigeten helyezték el a modulokat. Az elsődleges szenzor 50 megapixeles, ami mellett megtalálunk még egy 12 megapixeles telefotó kamerát 3x optikai zoommal (f/2,3, OIS). Ha ez nem lenne elég van még egy 8 megapixeles periszkópos kamera is 10-es optikai zoomal. Valamint van még egy 3D ToF kamera és a freefrom lencse.

mate-40-pro-plus-1

Az előlapon egy 13 megapixeles kamerát és egy ToF szenzort helyeztek el a 6,67 hüvelykes 2772 x 1344 felbontású 90 Hz-es HDR OLED panel bal sarkába. A számítások elvégzéséről az új 5G képes Kirin 9000 lapka gondoskodik. Ami a memóriakiosztás illeti, 12 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet tudhat magáénak a Mate 40 Pro+. Az akkumulátor kapacitása 4400 mAh, a telepet USB-C csatlakozón keresztül 66 wattos gyorsöltéssel táplálhatjuk, vezetékmentesen pedig 50 watton tölthető.

mate_40_pro-plus_3

Adott a sztereó hang, dual nanoSIM és nano memory foglalat, infra port, WiFi 6+ modem és a Bluetooth 5.2. Jack csatlakozó viszont nincs és valószínűleg említeni sem kell, de Google szolgáltatások sincsenek. Cserébe van egy elég vaskos, 1500 eurós ár, ami átszámítva körülbelül 510 ezer forintot jelent, már ha egyáltalán ha itthon felkerül a boltok polcaira a mobil. Terhelve a helyi adókkal persze még ennél is többet kapnánk.