Különleges mobilt mutat be holnap a semmiből a Xiaomi

Ha nem hallottál még a Xiaomi Mi CC9 és a Mi CC9e mobilokról nem vagy egyedül, most először érkezett hír a kínai cég két középkategóriás újdonságáról, de meglepő módon már holnap be is mutatják őket.


A Mi 9 széria szépen bővül, első körben ugye jött a standard Mi 9, az Explorer Edition és a Mi 9 SE. Majd megérkezett a Xiaomi Mi 9T, ami Kínában Redmi K20 néven került forgalomba. Most ismét saját hazájában rántja le a leplet két masináról a Xiaomi, erről árulkodott Lei Jun, a cég tulajdonosa egy Weibo posztban.Név szerint ez a Xiaomi Mi CC9 és a Mi CC9e, amiknek egyik nagy erőssége a szelifkamera lesz. A Mi CC9-nél az Asus Zenfone 6-hoz hasonlóan mechanikusan működő flip up kialakításra számíthatunk, várhatóan 48 megapixeles főmodullal, valamint széles látószögű és telefotó szenzorokkal. Alapesetben ugye a kamerák a hátlapon helyezkednek el, majd amint önarcképet szeretnénk készíteni egy kis motor segítségével a szerkezet felnyílik és máris a kijelző felett találjuk a három egységet.

A képen az Asus ZenFone 6, hasonló kamerával jöhet a Xiaomi Mi CC9

Egyes források szerint középkategóriás lesz mindkét modell, a Xiaomi Mi CC9 erőforrása a frissen bemutatott nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 730 lapka, a Xiaomi Mi CC9e pedig Snapdragon 712-t kap a motorháztető alá. Utóbbi külső tekintetében több mindenben is hasonlít majd a Xiaomi Mi 9-re. A  Xiaomi Mi CC9 viszont egy teljesen új dizájnnal érkezik, főleg a hölgyeket célozná meg vele a gyártó, gyöngyház fehér-rózsaszín árnyalatban is piacra kerül majd a készülék.

A Xiaomi Mi CC9e nagyon hasonlít majd a Mi 9-re

Ha hihetünk a pletykáknak a 4000 milliamperórás akkumulátor és 18 wattos gyorstöltés is bekerül a repertoárba. A kínai megjelenés már borítékolható, a nemzetközi premierről nem esett szó, talán holnap több minden kiderül.