Lassan, de biztosan halad a Pixel mobilok értékesítése is

A Google továbbra sem hozza nyilvánosságra a tavalyi évben bemutatkozó Pixel mobilok eladásának számait, ami azért mondhatni egy picit bosszantó, de a Play Áruháznak köszönhetően nagyjából belőhetjük, hogy mégis mennyi telefont értékesítettek összesen.


Ezt az információt az áruházban szereplő Pixel Launcher alkalmazás letöltési számaiból tudhatjuk meg ami csak a Pixel telefonokra elérhető, tehát ez alól a Pixel C tablet is kivétel. Az alapinformációk között találhatjuk meg, hogy hány alkalommal lett telepítve az applikáció, ez pedig becsülten 1.000.000 és 5.000.000 közötti számra mutat, ami azt jelenti, hogy valószínűleg már több mint egy millió Pixel készüléket sikerült értékesítenie a gyártónak. Azt sajnos nem tudni, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra, hogy mennyi telefon lett, eladva, lehetséges, hogy nem az elvárt mutatókat hozta.

A Nexus termékcsalád következő generációja tavaly októberben érkezett immáron Pixel néven, akkoriban két mobilt, a Pixel és Pixel XL modelleket mutatta be a keresőóriás. Mindkét telefon a Qualcomm továbbfejlesztett Snapdragon 821 rendszerchipjét kapta meg, mely mellett 4 GB RAM található meg a készülékekben. Az Pixel XL 5,5 hüvelykes 1440 x 2560 felbontású megjelenítővel és 3450 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, az alap Pixel pedig 5 hüvelykes full HD felbontású képernyőt és 2770 milliamperórás akkumulátort kapott. Mindkettő hátlapján 12 megapixeles, előlapján pedig 8 megapixeles kamera helyezkedik el.