Láthatatlan kamerákat mutatott be a OnePlus

concept-one-cover

A OnePlus bemutatta láthatatlan kameráit, igaz nem teljes mértékben azt kaptuk amire vártunk, de ettől függetlenül egy egész jó megoldásról van szó.


Pár héttel ezelőtt kezdtek el szivárogni az információk a OnePlus Concept One-t illetően. Most a gyártó lerántotta a leplet az újításról aminek köszönhetően láthatatlanná válnak a telefon kamerái amikor éppen nem használjuk őket. A OnePlus Concept One a McLarennel közös munka gyümölcse, a sportkocsikat gyártó cég ugyanis már használ hasonló technológiát az autóinak tetőablakánál.

A telefon hátlapján lévő elektrokróm üveg ha feszültséget kap akkor átlátszóvá válik, tehát a Concept One esetében mikor a kamerákat használjuk a fekete felület átlátszó lesz és így kapjuk meg azok képét. Ez ráadásul villámgyors sebességgel történik, mindössze 0,7 másodperc alatt, tehát a kamera applikációt megnyitva már azonnal látjuk is a kijelzőn amit szeretnénk.

oneplus-concept-one

A készülék belsejében a OnePlus 7T Pro-ban is megtalálható hardvereket helyezték el. Viszont úgy néz ki, hogy egy darabig biztosan nem lesz kapható, mert állítólag olyan drága lenne egy ilyen mobil, hogy nem tudnák vele tartani a OnePlus modellek hírhedten jó árazását.

Marques Brownlee egyébként már megkapta egy teszt erejéig a OnePlus újdonságát, videójában élőben megnézhetitek, hogy miként is működik a készülék hátlapján lévő elektrokróm üveg.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.