Leálltak a Tesla szerverek egy frissítés után

tesla

A népszerű autómárka egy frissítést küldött applikációjához, ezt követően pedig minden szervere teljesen leállt. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A Tesla, Elon Musk vezetésével, mindig élen járt az autóipar technológiai fejlesztésekkel, viszont most több autótulajdonos ráfázhatott, aki a mobiltelefonját használta az autó működtetéséhez. Habár azt mondják, hogy a Tesla elektromos autóknak egyszerűbb a hajtásrendszere és könnyebb őket karbantartani, láthatóan itt is akadhatnak hibák.

A jövőbemutató fejlesztések, mint például az a tény, hogy egyszer mindent a mobiltelefonunkkal irányíthatunk szép és jó, de most is kiderült, hogy itt is felmerülhetnek problémák. A cég új frissítése után teljesen leállt az összes szervere a cégnek, így akik nem tartották maguknál a Tesla által biztosított kártyát, nem tudták elindítani az autójukat.

tesla

Erről számos Twitter poszt született. Sokan nem tudtak elmenni a programjaikra, emellett volt olyan is, aki állítólag autómentőt hívott a kocsijához, mert nem tudta, hogy mi a probléma a járművel. Egy felhasználó Elon Musk-nak címzett posztjában írta le a gondot, a vezérigazgató pedig azt ígérte, hogy orvosolni fogják a problémát.

Ezt követően elvileg nagyrészt már helyre álltak a problémák, de még mindig akadhatnak olyanok, akik nem tudják használni a termékeiket. Valószínűleg hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba  és ezt követően figyelni fognak az ilyesfajta hibák magasabb szinten való elhárítására.


Forrás