TOP 5 leginnovatívabb okostelefon 2019-ben

Idén rengeteg érdekes mobilt mutattak be a gyártók, összeszedtük azokat amik 2019-ben szerintünk a leginnovatívabb okostelefonok voltak. Nagy cégeket a Huawei kivételével nem igazán találunk a listán, általában a kisebb kínai vállalatok szoktak előrukkolni olyan újdonságokkal, amiket mástól még nem láthattunk. 


Oppo Reno Ace

reno-ace

Az Oppo Reno Ace egy külsőre átlagos csúcsmobilnak mondható négy darab kamerával és elég korrekt árcédulával. A mobil különlegessége a 65 wattos gyorstöltés, amivel 28 perc alatt teljesen feltölthető a 4000 milliamperórás akkumulátora, ezzel pedig a leggyorsabb megoldás a piacon. A hardveres összetevőket is jól eltalálta az Oppo, egyetlen gond, hogy nálunk hivatalosan nem kapható a Reno Ace.

Oppo Reno 10x Zoom Edition

reno-10x-zoom

Az Oppo Reno 10x Zoom a hátlapon lévő periszkópos kamerájának köszönheti, hogy bekerült a TOP 5-be. Hasonlót azóta már láthattunk több másik gyártótól is és az is tiszta, hogy elsőként a Huawei P30 Pro kapott ilyen modult. Az Oppo megoldása viszont jobb mint ami a P30 Pro-ba került. Az F63-as telefotó kamera a Reno 10x Zoom Edition esetében 13 megapixeles, f/3.0-ás blendével és optikai képstabilizátorral, jár mellé PD és Lézeres autófókusz is, mindezt ráadásul 130 mm-en. A 16 megapixeles átlósan kiforduló előlapi kamera is elég egyedi megoldásnak mondható, annyit még érdemes tudni róla, hogy ebbe került a beszédhangszóró és a távolságérzékelő is.

Meizu Zero

meizu-zero

A Meizu Zero-t valószínűleg nem sokan ismeritek, pedig ez lett a világ első monolit (teljesen gomb nélküli) telefonja. Nem csak gombok, de csatlakozók sincsenek rajta, a töltést egy töltőpadon keresztül tudjuk megejteni, a jack kimenet hiánya pedig már nem lehet meglepő senkinek. A gombok helyett nyomásérzékeny felületek segítségével tudjuk szabályozni a hangerőt vagy ki/be-kapcsolni az eszközt, nincs semmi olyan rajta, ami megtörné a ház tökéletesen sík felületét. Csak Kínában került forgalomba, de túl nagy sikert nem aratott

Mate X

mate-x-cover

Egyértelmű, hogy a hajlítható telefon sem hiányozhat az összeállításból. Akár a Galaxy Fold is kerülhetett volna ide, a Mate X több olyan funkcióval is rendelkezik, amik összességében szerintünk jobbá teszik a Fold-nál. Az egyik ilyen az 5G modem és az 55 wattos gyorstöltés sem mondható átlagosnak. Mindezek mellet a Mate X jobb kamerákat, izmosabb akkumulátort és nagyobb felbontású kijelzőt is kapott.

Mi Mix Alpha

A legérdekesebb okostelefon 2019-ben kétségkívül a Mi Mix Alpha volt, ilyen elől-hátul kijelzős mobil még nincs a piacon. Az eszköz megjelenítője szinte teljesen körbeér, és a ház 180 százalékát fedi le. A motorháztető alá Snapdragon 855 Plus, 12 GB LPDDR4X RAM és 512 GB UFS 3.0-s tárhely került. Az akkumulátor kapacitása 4050 milliamperórás és támogatott a 40 wattos gyorstöltés. Ez a készülék kapta meg elsőként a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzorát is, amivel lélegzetelállító képeket lehet készíteni.