Legjobb ár/érték arányú Androidos telefonok 2019 április

Az AnTuTu nem csak a csúcsmobilokról szokott TOP listát készíteni, minden hónap elején közzéteszik a legjobb ár/érték arányú telefonok 10-es listáját is, több árkategóriában.


Fontos megemlíteni, hogy az AnTuTu ár/érték arány pontszámát a szintetikus teszteken elért átlag pontszámából és az árcédulákból kalkulálták. Az összeállításon láthatóak olyan eszközök is amiket csak Kínában lehet megvásárolni, a két kategóriát is ez alapján hozták létre. Az első első képen a 1000-1999 jüanig, azaz 42 ezertől 84 ezer forintig megvásárolható mobilokat láthatjuk.A dobogó legfelső fokára a Meizu X8 került, abból is a 4/64 GB memóriával szerelt változat. Őt követi a Meizu Note 9 és a Xiaomi Mi 8 SE 6/64 GB-os változata. Meglepő módon a Meizu X8 a jó ár és a korrekt hardver ellenére nem olyan népszerű a vásárlók körében. A negyedik lett a Smartisan Pro 2s, amit a Lenovo Z5s, Vivo Z3, Redmi Note 7 Pro, Honor Play, Huawei nova 2s és a Nokia X6 követ.

A 84 ezertől 126 ezer forintig terjedő listán már jóval több ismerős névvel találkozunk. Az első helyre itt is egy nem túl népszerű masina került, a Snapdragon 845-el és 6/64 GB memóriával szerelt, ZTE Axon 9. Kínában mindössze 89 ezer forintot kérnek érte, a fenti specifikációk mellé 6,21 hüvelykes AMOLED kijelző, 4000 milliamperórás akkumulátor, dupla hátlapi kamera és sztereó hangszóró társul. Összességében tényleg nem számít rossz vételnek.A második helyen a Meizu 16-t találjuk, a harmadik pedig a Xiaomi Mi 8 lett. Épphogy lecsúszott a dobogós helyről az első Snapdragon 855-ös mobil a Lenovo Z5 Pro GT, ami után a Smartisan R1, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi Mix 2s, Lenovo Z6 Pro, Xiaomi Mi 8 Transparent Edition következik. A tizedik helyre pedig egy gamer mobil, a ZTE Nubia Red Magic Mars került.