Ebből a 10 mobilból adták el a legtöbbet 2019-ben

telefonok-2019-cover

A Counterpoint Research összeállította, hogy mely mobilok voltak azok amikből a legtöbb kelt el 2019-ben, és mondhatni meglepő eredmény született az első helyezettet illetően.


A Counterpoint Research jelentése szerint 2019 legkelendőbb telefonja (dobpergés) az iPhone XR volt. Ez a készülék még 2018 szeptemberében mutatkozott be. Az Apple egyébként az értékesítés megkezdését követően minden negyedévben ebből a mobiljából adta el a legtöbbet. Első helyezése csak ezért meglepő, mert nem egy Androidos mobil kapta az aranyérmet. A második helyre egy belépő szintű Samsung mobil, a Galaxy A10 került. A harmadik pedig a hazánkban is igen népszerű Galaxy A50 lett.

Exhibit

A negyedik már egy itthon kevésbé ismertebb telefon, az Oppo A9. Ötödik helyre pedig ismét egy Apple készülék futott be, az XR utódja, ami iPhone 11 néven érkezett. A hatodik az Oppo A5S lett, amit a Galaxy A20 követ, majd nyolcadikként szintén egy Oppo mobil, az sima Oppo A5 végzett. Természetesen a Xiaomi sem maradt ki a listából, pontosabban almárkája a Redmi egyik készüléke, a Redmi 7A, ami kilencedikként végzett. Végül a tizedik helyre az itthon is kelendő Huawei P30 került.

A fentiek alapján a felhasználók inkább az olcsóbb készülékeket preferálták. Érdekes módon nem igazán látunk prémium felsőkategóriás telefonokat a listában, sem az Androidos sem pedig iOS fronton.