Lelassulhat az iPhone XS és XS Max gyártása

írta: odinsann

Miután már külföldön az értékesítés jópár napja folyik, így levonhatunk kisebb következtetéseket arra vonatkozóan, hogy az Apple újdonságai nem éppen úgy fogynak mint ahogy azt a cég tervezte.


Az iPhone 6 és 6 Plus megjelenését követően a gyártó átváltott az 5S kicsi kijelzőjéről egy nagyobbra, aminek valljuk be akkoriban már éppen itt volt az ideje. Ezt követően rendesen is fogytak a nagyobb megjelenítővel rendelkező modellek. A most bemutatott iPhone XS és XS Max szintén nagyobb kijelzőt kapott a korábbi telefonokhoz képest, de most mégsem fogynak úgy az újdonságok mint annak idején. Ez minden bizonnyal a magas árnak is betudható, illetve annak, hogy forradalmi újítást nem hoztak a tavalyi iPhone X-hez képest.

Az iPhone XR két sim kártyás verziója elég népszerű lehet majd a kínai vásárlók körében, de vannak akik már érzik a másik két modell iránti kisebb érdeklődést. Az Apple egyik fő beszállítója a Foxconn nyeresége már 9,42%-al csökkent az első félévhez képest, mivel nem kap annyi megrendelést a cupertinoiaktól mint eddig.

Annak ellenére, hogy hazánkban a helyi adó csillagászati magasságokba növelik az XS és XS Max árát, a külföldi hírportálok is elég komikusan fogalmaznak az árcédulát illetően, pedig más országok átlagkeresetei alapján jobban megengedhetik az emberek, hogy megvegyék az új modelleket. Azt azért tegyük hozzá, hogy annyira sok idő nem telet el az értékesítés óta, bővebben az év végén tudunk majd tájékozódni mikor az Apple nyilvánosságra hozza az utolsó negyedéves bevételét.

forrás: gsmarena