Lenovo Legion: egyre biztosabb Snapdragon 865 Plus lapka

Futtattak egy AnTuTu tesztet a Lenovo Legion gamer mobilon és ennek köszönhetően több olyan információ is megerősítést nyert róla, amiket eddig csak pletykaszinten hallottunk.

A Lenovo Legion gamer telefonról már elég sokat hallottunk az elmúlt hónapok során, de még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mikor is leplezik majd le a készüléket. A napokban egyébként valaki futtatott egy AnTuTu tesztet egy Lenovo Legion telefonon és ennek köszönhetően pár lényegesebb hardverspecifikációt megtudtunk. Az AnTuTu szerint Snapdragon 865+ processzorral fog debütálni a mobil. Ezt az információt már korábban is hallhattuk, de most mondhatni véglegesen meg lett erősítve hivatalos forrásból. Az alap Snapdragon 865 egyik magja csak 2,84 GHz-en pörög, ezzel ellentétben a lenti képen a CPU információk között már 3 GHz felett van az órajel.

lenovo-legion-antutu

Bár az eddig is sejthető volt, hogy többféle memóriakiosztással kerül majd forgalomba a Legion, de kiderült az is, hogy lesz olyan modell amibe 16 GB RAM-ot és 512 GB tárhelyet pakol a gyártó. A fenti kép több más érdekességet is elárul. A memóriára visszatérve, LPDDR5 RAM-ot kapunk és a tárhely pedig UFS 3.1-es lesz, tehát ezen a téren a gyorsaságból nem lesz hiány. Egy korábbi pletyka is megerősítés nyert, mely szerint 144 Hz-es lesz a Lenovo Legion képfrissítési frekvenciája.

A teszten egyébként 648.871 pontot sikerült szereznie a Lenovo Legionnak. Ha csak a GPU tesztet vesszük alapul akkor 13%-kal magasabb pontszámot szerzett mint a Snapdragon 865, tehát a 865 Plus ezen a téren is hozza majd a tőle várt fejlődést. Eddig elég érdekes híreket hallottunk egyébként a Lenovo Legionról. Azonban magát a gyártót ismert nem lepődnénk meg rajta, ha ezek közül lenne, ami nem valósulna meg. Gondolok itt a 90 wattos gyorstöltésre, vagy arra, hogy (állítólag) kettő USB-C csatlakozó lesz a mobilon.

FORRÁSweibo
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.