Lenyűgöző kamerás képességekkel érkezett a Huawei P40 Pro+

P40Pro-p-cover

A mai napon a Huawei leleplezte legújabb csúcsmobiljait. Ahogy várható volt három készüléket kaptunk, a cég zászlóshajója ugyan nem pont azon a néven érkezett amiről korábban is hallhattunk, de pár nappal ezelőtt már sejthető volt, hogy nem a Premium Edition nevet kapja. Ettől függetlenül mindhárom modell nagyon érdekes készülék lett. Láthatóan a Huawei a fotós képességekre hasalt rá és ki kell, hogy jelentsük nagyon menő funkciókat kaptunk.


A show ásza egyértelműen a Huawei P40 Pro+ volt. Ennek a telefonnak a hátlapján 5 kamerát helyezett el a gyártó. Bal oldalról haladva függőlegesen lefelé elsőként egy 40 megapixeles Ultra Ide Cine szenzorral találjuk szembe magunkat. Ez a kamera 40 megapixeles f/1.8 rekeszértékkel. Alatta egy 50 megapixeles Ultra Vision Wide kamera van f/1.9 rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, nem mellesleg ez a világ első RYYB szenzora.

huawei-p40pro-p

Egy picit lentebb találjuk a zoomolásért felelős kamerát, a 10x Optikai zoomra képes telefotó szenzor f/4.4-es rekeszértékkel és 8 megapixeles felbontással bír. Egy picit jobbra legfelül szintén egy telefontó kamera van, viszont utóbbi 3x optikai zoomra képes, felbontása szintén 8 magapixel, rekeszértéke pedig f/2.4-es. Természetesen nem maradt ki a legtöbb csúcskészülékben is megtalálható ToF kamera sem.

A kamerák és az AI

A Huawei P40 Pro+ a Galaxy S20 Ultra-hoz hasonlóan 100x nagyításra is képes és ha minden igaz a végén tisztább képet kapunk mint az S20 Ultra esetében. Persze ahogy szokták mondani, a puding próbája az evés. Belátható időn belül biztosan jönnek majd azok a videók ahol összehasonlítják a két telefon kameráit, meglátjuk melyik fog nyerni.

huawei-p40-pro-p1

A videós képességeket sem aprózta el a Huawei, a hátlapon lévő mindegyik kamerával 4K/60 fps videókat tudunk rögzíteni. Az AI pedig mondhatni csodákra képes, ha szeretnénk más embereket eltüntethetünk a fotókról, vagy ha éppen valaki becsukja a szemét egy kép készítése előtt később ezt is tudjuk korrigálni.

Kijelző és az előlapi kamerák

Nevéből adódóan a P40 Pro+ lett a legnagyobb modell, erőről árulkodik kijelzőjének mérete is. Számszerűsítve egy 6,58 hüvelykes OLED megjelenítőt kapunk 1200 x 2640 pixeles felbontással és 90 Hz-es képfrissítéssel. A képernyő bal felső részén egy méretes kapszula alakú kameralyukban vannak az előlapi kamerák.

huawei-p40-p-elolap

Itt az autófikusszal ellátott 32 megapixeles modul mellé még egy a 3D arcazonosításhoz szükséges infrás érzékelőt kapunk. A Huawei a megjelenítőbe szerelt ujjlenyomat olvasót is továbbfejlesztette, pontosan nem tértek ki, hogy ez mit is jelent, de valószínűleg még gyorsabban megy végbe az azonosítás és pontosabb a biometrikus azonosító.

Ismerős lapka és az 5G

A motorháztető alatt a Huawei Mate 30/30 Pro-ban is lévő Kirin 990 5G lapka gondoskodik a számítások elvégzéséről. Memóriából 8 GB RAM-ot és 512 GB-os tárolót tudhat magáénak a P40 Pro+. Az akkumulátor kapacitása 4200 mAh, itt azért meg kell jegyezni láttunk már nagyobb telepet is, de valószínűleg kárpótol majd mindenkit a 40W-os vezetékes és vezeték nélküli töltés. Ha pedig ez még nem lenne elég akkor hagy másik hasonló Huawei telefonra ráhelyezzük a készüléket akkor 27W-os töltést is kicsikarhatunk belőle.

huawei-p40-prop-5

A P40 Pro+ IP68 víz és porállóságot kapott, támogatja a WiFi 6+ szabványt valamint 2 nanoSIM, 1 eSIM és 1 memóriakártya foglalatot is magáénak tudhat. Egy picit még várnunk kell mire felkerül az üzletek polcaira. Nyár elejétől fekete és fehér színekben tudjuk majd megvásárolni. Az árat nem árulták el, de egyes becslések szerint fél millió forintnál is többet kérnek majd érte itthon. Google szolgáltatások ezúttal sincsenek, helyette a Huawei féle HMS-t kapjuk Android 10 rendszerrel és EMUI 10.1 kezelőfelülettel fűszerezve.

FORRÁShuawei
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.