Letölthető az Android 10 béta a Galaxy S10 mobilokra

Ígéretéhez híven a Samsung idén előbb kezdte az Android béta programot, ennek köszönhetően az új főverzió végleges változata akár idén befuthat a Galaxy S10 és Note 10 mobilokra.


Néhány napja Dél-Koreában vált elérhetővé az Android 10 béta a Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus és Galaxy S10 5G készülékekre. Ma a nemzetközi bevezetés is elindult, a Samsung Members alkalmazáson belül tudsz regisztrálni, ha szeretnéd kipróbálni. A gyártó azért figyelmeztet nem végleges verzióról van szó, hibák előfordulhatnak, elsődleges eszközre ne telepítsük maradjunk a stabil verziónál. Az Android 10 és a One UI 2.0 elhozza a rendszerszintű sötét módot.

Az új felhasználói felület minimálisra csökkenti a felugró ablakok és értesítések méretét, így filmezés vagy játék közben is látjuk majd a lényeget a képernyőn. A One UI 2.0 továbbfejlesztett sötét módja intelligensen állítja be a kijelzőn megjelenő képek és szövegek, méretét, színét, fényerejét és közben csökkenti az energiafogyasztást. A Smart Lock automatikusan konfigurálja az óra színét valamint az értesítéseket, így bármilyen hátteret használhatunk, a szövegek, az ikonok és az idő mindig könnyen látható lesz.

A bétában való részvételhez Samsung fiók szükséges, és webhelyen látott infók szerint csak bizonyos országokban lehet kipróbálni az Android 10 bétát, arról viszont nem szól a fáma, hogy pontosan melyek ezek. Egyébként közel 2 GB-ot foglal a frissítés, aki úgy érzi megpróbálhatja, valószínűleg limitált a dolog, így érdemes sietni.samsung_android_10_béta

A következő hetekben a Note 10 és Note 10+-ra is elérhető lesz a béta, ha ilyen mobilod van érdemes résen lenni.