LG G9 már nem lesz, de azért nem hagy fel a mobilok gyártásával az LG

Az LG mobilos szekciójának szekere már évek óta nem úgy fut ahogy kellene. A kisebbik dél-koreai gyártónak komolyabb lépésekre kell elszánni magát, ha továbbra is a piacon szeretnének maradni. Talán ennek előszeleként mutattak be egyszerre kettő felsőkategóriás szériát februárban.


Ez persze még nem elég, teljes megújulásra lenne szükség és a felhasználók bizalmának visszanyerésére. Tavaly decemberben jó reagálta le az LG a G7 ThinQ bootloop hibáját, pár nap alatt megoldották a problémát egy szoftverfrissítéssel. Az biztos, hogy a jelenlegi nehéz helyzete ellenére sem lép ki az LG okostelefonok piacáról. Ezt most négy új szabadalmi védjegy is bizonyítja, amiket a vállalat Dél-Koreában nyújtott be.

Ezek alapján úgy tűnik LG G9 már nem lesz, a V szériához hasonló számozást használnának majd. Jövőre tehát érkezhet az LG G10, amit a következő években a G20, G30 és G40 követhet. Ezzel a lépéssel jóval átláthatóbbá válna az LG portfóliója. Jelenleg ugye V50 ThinQ és a G8 ThinQ a két felsőkategóriás modell, akárcsak a Samsungnál már rég egy szám alá lehetett volna hozni a zászlóshajókat. A védjegyek mellé elég részletes leírás került, amely magában foglalja az okosórát, Bluetooth fülest, táblagépet és az okostelefont is. Ilyen alapos dokumentációval az LG meg tudja védeni a G10, G20, G30 és G40 neveket minden kategóriában.

Úgy tűnik tehát a G széria soron következő tagjai már új névvel fognak érkezni. Kíváncsian várjuk miben tér majd még el a megszokottól az LG, már nagyon ideje lenne nekik mutatni valamit. Lassacskán kezdjük elfelejteni, hogy ők is gyártanak telefont.