M4 iPad Pro, a legvékonyabb Apple termék valaha!

Az M4 iPad Pro összesen 5.1 mm vastag!

Az Apple az iPad Proval egyszerre több új fejlesztést is bemutatott. A tegnapi rövid összefoglalónk után egy kicsit hosszabb elemzés!

Röviden

 • A legvékonyabb Apple Termék valaha
 • Új M4 chip (3nm)
 • Tandem OLED dupla kijelző akár 1600 NIT fényerővel, 2752 x 2064 felbontással, ami adaptív 120 Hz!
 • Új Magic Keyboarddal, ami végre kapott világítást is 170.000-ért
 • Apple Pencil Pro és Apple Pencil lebegtetés (a Pencil Pro ra még visszatérünk)

 

Hosszabban:

Az új M4 iPad Pro még gyorsabb, mint eddig, ezt többek között azt jelenti, hogy akár 120 Gb/s memória sávszélességre képes.

Annyi mindent kapott az új iPad és annyi kiegészítőt hogy nehéz összeszedni mennyi mindent tud, amit nem is gondolhattunk hogy tudhatna. – bár ez régóta sokakban benne van, hogy az Apple gyakran olyan termékkel vagy szolgáltatással érkezik, amiről a megjelenés pillanatáig nem is sejtettük, hogy hiányzik pedig DE!

Kapott egy Tandem OLED kijelzőt, ami röviden annyit jelent, hogy egymáson egyszerre kettő réteg OLED panel van így még dinamikusabbak a színek és még kontrasztosabbak a feketék, a HDRről már nem is beszélve. – minél hamarabb szeretnénk elhozni ezt az élményt! A teljes felbontás : 2752 x 2064! Természetesen adaptív 120 Hz es kijelzővel.

Az M4 iPad Pro kamera, kapott egy adaptív True Tone vakut, automatikus élesség állítást a Focus Pixels fejlesztésnek hála: kameráról bővebben itt lehet olvasni!

Ha már a kameránál tartunk, az új iPaddel megjelent egy fejlesztés, amivel a filmesek egyszerre 4 kamera képét láthatják élőben és ha úgy akarják állíthatják pl a fényerőt az élő felvételen. Ha ez nem lenne elég akkor a Final Cutban az A.I. fejlesztésnek hála az idővonalon alighanem az összes tárgyat kilehet emelni szerkesztéshez, mozgatni vagy akár a hátteret jobban elmosni, amit csak szeretnénk. – Pl ha valaki rosszul állította be a fókuszt akkor ezt utólag bárhogy módosíthatja szerkesztés közben.

iPad Pro és Pencil Pro

Az új Pencil Pro sajnos vagy nem sajnos az új iPad Pro és Air modellekkel kompatibilis csak de ettől függetlenül, ami fontosabb, hogy az új Pencil-ben több a szenzor így nem csak a lapos oldalán lévő dupla koppintásra reagál, hanem egy enyhe össze nyomásra is akár csak az Airpods Pro 2. Ezt az enyhe összenyomást a ceruza végében rejlő rezgő motor hagyja jóvá nekünk “Haptic Feedback” visszajelzéssel.

Kapott egy úgynevezett ceruzaforgatás funkciót, így munka közben szabadon állíthatjuk az eszközünk pl ecsetünk vonásirányát: 00:35-höz tekerve látható a teljes Apple Pencil Pro videóban!

Lebegés: Ez a funkció pontosan megmutatja, hogy hol fog az Apple Pencil a kijelzőhöz érni. Így még precízebben írhatsz, skiccelhetsz és illusztrálhatsz az alábbi eszközökön:

 • 13 hüvelykes iPad Pro (M4),
 • 6. generációs 12,9 hüvelykes iPad Pro,
 • 11 hüvelykes iPad Pro (M4),
 • 4. generációs 11 hüvelykes iPad Pro,
 • 13 hüvelykes iPad Air (M2), 11 hüvelykes iPad Air (M2).

Az új Magic Keyboard

 

Az új Magic Keyboard amit kapott:

 • Üveg Touch Pad a könnyebb és precízebb munka érdekében.
 • Állítható háttérvilágítás
 • A zsanér még ellenállóbb és itt rejlik az USB-C töltő bemenet is.

Itt lehet szemügyre venni:  itt, itt és itt!

Ha valaki a belépő teljesen új iPad Pro élményre vágyik akkor a 11″ iPad Pro szett összesen Apple Care biztosítással összesen: 599.970.-

Ha valaki a belépő teljesen új iPad Pro élményre vágyik akkor a 13″ iPad Pro szett összesen Apple Care biztosítással összesen: 749.970.- 

MEGOSZTÁS