Már a megjelenés után közvetlen nehéz beszerezni a Xiaomi új készülékét

mix 4

Pár napja mutatta be legújabb készülékét a Xiaomi, mégis már arra hivatkoznak, hogy nem tudnak elég készüléket gyártani, mert kevés az alapanyag.

INLOCK

Augusztus 10-én mutatta be a kínai vállalat a legújabb csúcskészülékét a Xiaomi Mix 4-et. Ez a telefon egy Snapdragon 888+ lapkával van felszerelve, ami jelenleg a legerősebb. A nagy újdonság még e mellett a készülékben az a kijelző alá épített szelfi kamera.

Hiába a csúcsprocesszor, ez is az egyik nagy hátránya a készüléknek, hiszen már arról lehet hallani a bejelentés után pár nappal, hogy nincs elegendő alapanyag a chipgyártáshoz, így nagyon szűkös a készlet is. Szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem fog mostanában eljutni az európai piacra a készülék. A dolgot a kerámia hátlap is megnehezíti, hiszen a kerámia hátlap készítése 5-6-szor költségesebb, mint egy sima üveglapnak.

xiaomi
Forrás:Gizmochina

Az első előrendelési telefonkészlet mennyiség egyből elfogyott és be is jelentették, hogy a következő készülék mennyiségek is korlátozott számban fognak megérkezni.

Egyébként egy szuper készülékről beszélhetünk, hiszen olyan tulajdonságokkal bír, mint az ível OLED kijelző 120 Hz képfrissítéssel, a 108 MP-es kamera vagy épp a 120W-os vezetékes gyorstöltés.


Forrás