Már elérhető az Android 11 és nem csak a Pixel mobilokra!

A Google tegnap élesben is elindította az Android 11-et. A jó hír, hogy nem csak a Pixel telefonokat lehet frissíteni a legújabb főverzióra, több másik gyártó készülékére is elérhetővé vált a rendszer.

brave_banner_3_gsmring

Négy béta verzió után a Google végül kiadta az Android 11 első, hivatalos változatát. A korábbiakkal ellentétben nem csak a Google Pixel mobilokra lehet első körben letölteni a rendszert, hanem egyes OnePlus, az Oppo, a Xiaomi és a Realme mobilokra is. Azt már eddig is tudtuk, hogy szeptemberben érkezik majd az Android 11, csak a pontos dátum nem volt még ismert, bár pletykaszinten már felmerült, hogy a Google a szeptember 8-án adhatja ki a végleges változatot.

Az Android 11 több új funkciót is hoz, a sötétmód be- és kikapcsolását már időponthoz is köthetjük, nem csak manuálisan állítható. Kapunk egy Facebook Messengerre hajazó buborékos chat felületet, amit bármelyik fejlesztő beépíthet saját alkalmazásába és az egyszeri alkalmazásengedélyekkel növelik a biztonságot is. Elérhetővé tették a képernyőfelvételt, és mostantól egy külön menü alatt megtaláljuk az összes otthoni okoseszközünket.

A rendszert a Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4, and Pixel 4a mobilok mellett az alábbi készülékekre tölthetjük le:

Az elkövetkezendő hetekben várhatóan több Android 11-et futtató mobil is bemutatkozik. A jelenleg forgalomba lévő készülékekre pedig a gyártók elkezdik kibocsátani az új rendszert. Akárcsak az előző években most is számíthatunk különböző ütemtervekre, amin feltüntetik, hogy az egyes modellekre nagyjából mikorra várható az Android 11.