Már Európában is elérhető a Xiaomi Mi 9T Pro

A Redmi K20 széria május végén mutatkozott be Kínában. A globális piacra eddig csak a Snapdragon 730-cal szerelt K20 érkezett, az is Xiaomi logóval, Mi 9T néven. Első körben az is felmerült, hogy a Pro variáns soha nem kerül majd forgalomba Európában, szerencsére ez alaptalan pletykának bizonyult.

REVO2

A hónap elején lehetett hallani, hogy a Xiaomi Mi 9T Pro hamarosan az öreg kontinensen is piacra kerül. Néhány nappal ezelőtt pedig, a Xiaomi hivatalos Facebook oldalán erősítette meg, hogy augusztus 20-tól már Európában is megvásárolhatjuk a készüléket. Egyes országokban már fel is tüntették az árakat, modelltől függően 350 és 450 euró közötti összeget kérnek a csúcsmobilért. A hazai árról sajnos idáig nem érkezett infó, a 6/64 GB-os alapmodell ára átváltva 114 ezer forint lenne, valószínű itthon ilyen “olcsón” azért nem juthatunk majd hozzá.

Külsőre nincs eltérés a Xiaomi Mi 9T Pro és a Mi 9T között, mindkét eszköz 6,39 hüvelykes, 1080 x 2340 pixel felbontású AMOLED kijelzővel rendelkezik. A megjelenítőt körülölelő kávák elég vékonyak lettek, szenzorsziget nincs, a 20 megapixeles előlapi kamera mechanikusan jön elő a házból. A hátlapra három kamera került, a főmodul egy 48 megapixeles Sony IMX586-os szenzor f/1,75-ös blendével. Mellé jár még egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű lencse, valamint egy 8 megapixeles telefotó szenzor 2x-es optikai zoommal. A motorháztető alatt Snapdragon 855 van, a RAM mérete 6 GB, ami mellé 64 vagy 128 GB tárhelyet választhatunk, microSD bővítési lehetőség nincs.

Az üzemidőre sem lesz panasz, az akkumulátor kapacitása 4000 milliamperóra, töltését USB Type C porton keresztül tudjuk megejteni. A sima Mi 9T csak 18 W-os gyorstöltést kapott, a Pro verzió viszont már a 27 W-ot támogatja. A Xiaomi közleménye szerint 30 perc alatt 58 százalékra tölthető a telep, a teljes töltöttség eléréséhez 74 percre van szükség. Van minden, ami egy csúcsmobilba kell, kétsávos Wi-Fi, Bluetooth 5.0, jack csatlakozó, NFC, egyedül az IP minősítés hiányzik. Feltehetően rövid időn belül itthon is elérhetővé válik a Xiaomi Mi 9T Pro, Kínában egyébként elég olcsó lett, reméljük nem szállnak el a hazai árral.