Már idén jöhetnek Google szolgáltatásokkal a Honor mobilok

honor-logo-cover

Várható volt, hogy miután a Honor elszakad a Huawei-től belátható időn belül a Google szolgáltatások is visszatérnek majd a Honor készülékekre, ezzel kapcsolatban meg is érkezett az első pletyka aminek magától értetődően van alapja.

A Huawei 2019 közepe óta “küzd” az Egyesült Államokkal, mint tudjuk a kínai gyártóval csak engedélyek ellenében kereskedhetnek az amerikai cégek. Hab a tortán, hogy ennek köszönhetően nincsenek Google szolgáltatások a Huawei telefonokon, amire azért elég nehéz átszokni a felhasználóknak, ebből adódóan nem is meglepő, hogy például egyes régiókban nem olyan a kereslet a Huawei mobilok iránt mint korábban. Tavaly novemberben először pletykaszinten lehetett hallani, hogy a Huawei hamarosan eladja almárkáját a Honor-t, amit először tagadtak, majd pár héttel később beigazolódott a hír és így november közepén valóban továbbadták a márkát egy kínai cégnek.

Ez a vállalat nincs rajta az Egyesült Államok feketelistáján, így engedély nélkül is kereskedhet amerikai cégekkel. Ebből adódóan már lehetett hallani olyan híreket, hogy megkezdték a tárgylásokat a Qualcommal, ami azt sejteti, hogy a közeljövőben ilyen processzorral is érkezhetnek a Honor mobilok. Viszont az első telefonjuk, a napokon belül érkező Honor V40 még félig-meddig a Huawei fejlesztése így nagy valószínűséggel GMS nélkül fog érkezni, de úgy tűnik, hogy ez már nem sokáig lesz így.

A Kommersant orosz hírportál szerint ugyanis a Honor már olyan okostelefonokon dolgozik amik képesek lesznek a Google szolgáltatásit futtatni. Ezen kívül arról is beszámoltak, hogy állítólag a Huawei féle App Gallery is elérhető lesz a Honor mobilokon, de a HMS-hez már nem fognak hozzáférni. Megemlítették továbbá azt is, hogy az első ilyen telefonok a Honor X11 és a Honor 40 modellek lehetnek. Ezek megjelenésével kapcsolatban még semmit nem tudunk, de várhatóan még az első félévben leleplezhetik őket. 

Ez is érdekelhet:

Ilyen lesz a Honor új csúcsmobilja

Donald Trump azért még utoljára odaszúrt a Huawei-nek

Az Egyesült Államok a Xiaomit is feketelistára juttatta