Már jövőre bemutatkozhat a Galaxy X?

A Forbes szerint már a jövő évre tervezett CES-en bemutatkozhat a Galaxy X széria. A Samsung hatalmas energiát fektet az összehajtható eszközbe, de arról is hallani, hogy csak korlátozott példányszámban lesz kapható.


Igen nagy a verseny a mobileszközöket gyártók között, az első hajlítható megjelenítővel rendelkező modellek kapcsán. A Samsung már korábban mutatott be olyan AMOLED paneleket, melyek hajlíthatóak, de maga DJ Koh is elismerte, hogy még igen messzi állnak attól, hogy piacra dobják az első ilyen készüléket. Nyilván a cél az lenne, hogy összecsukott állapotban telefonként, kinyitva pedig tabletként használjuk. Az első ilyen kütyü már felbukkant több minősítő hatóságnál is SM-G888 néven, de egyenlőre sokat nem tudni róla.

A külföldi Forbes szerint a jövő januárban megtartandó CES alkalmával már jóval többet tudhatunk majd meg a Galaxy X néven elhíresült termékcsaládról. A kereskedelmi forgalomba kerülésig még biztosan várnunk kell. A legkényesebb a csukás és nyitás mechanizmusa, mivel ezen a ponton elég nagy kopásnak van kitéve a ketyere, ezt pedig tökéletesre kell fejleszteni. Koreai források szerint, egyenlőre csak kb. 100 ezres példányszámban lesz majd elérhető az első Galaxy X, de ez persze a későbbiek során még növekedhet.