Már megvan melyik Huawei és Honor mobilok kapják meg elsőként az Android Q-t és az EMUI 10-et

Annak ellenére, hogy az Android Q-t vagy Android 10-et még csak pár napja mutatta a Google, a Huawei máris közzétett egy listát, melyen azok a készülékeik láthatók amik elsőként fognak Android Q-re és ezzel egyidejűleg EMUI 10-re frissülni.


Hivatalos Weibo oldalán tette közzé a Huawei azt a listát melyen az elsőkén Android Q-ra és EMUI 10-re frissülő telefonjaik láthatók. Ahogy az máskor is szokott lenni, nem érhet minket meglepetésként, hogy a rajta szereplő készülékek mindegyike csúcsmobil. Épp a napokban számoltunk be róla, hogy egyes eszközökre már letölthető az Android Q bétája, ilyen például a Huawei Mate 20 Pro. Hasonlóra egyébként eddig még nem volt példa, mivel eddig csak a Google mobiljaira volt elsőként elérhető a friss Android rendszerek béta verziója. A Huawei ígérete szerint miután kifut a 10-es főverziójú Android a Pixel mobilok után a második körben a Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Honor View 20 és a Honor Magic 2 kaphatja meg.

A Huawei ígérete alapján tehát idén már nem kell hónapokat várnunk arra, hogy egy adott telefonra megérkezzen az Android 10. A Google által csak Project Treble-ként említett program előnyeit egyébként már tavaly is észrevehettük. Lényege, hogy minél előbb érkezzenek meg a frissítések különböző gyártók készülékeire. Szemmel láthatóan a már most több telefonra is elérhető utolsó béta is ennek az eredménye. Ha pedig minden jól megy akkor a közeljövőben pedig már egy új platform kiadását követően azonnal tudunk majd a legújabbra frissíteni, amit a pletykák szerint majd a Play Áruházból tudunk megtenni.