Már telepíthető az iPadOS és az iOS 13 publikus bétája

Az Apple kiadta az iPadOS és az iOS 13 publikus bétáját, tehát innentől kezdve bárki számára szabadon kipróbálható mindkét szoftver.


Ha valaki úgy döntene, hogy szívesen tesztelné valamelyiket, első körben egy biztonsági mentés készítése mindenképp ajánlott. A béta már nagyon közel áll a végleges verzióhoz, de mindenképp jó ha tisztában vagy vele, hogy hibák ettől függetlenül lehetnek benne, ha stabil és megbízható működést vársz el készülékeidtől, akkor inkább ne is vágj bele a béta telepítésébe.Amennyiben már korábban regisztráltál publikus béta tesztelésre, egyszerű dolgod van, csak be kell jelentkezned az Apple ID-vel ezen a linken. Ha nincs fejlesztői fiókod vagy még egyszer sem telepítettél publikus bétát valamelyik eszközödre, szintén a fenti linket kell használnod, csak előtte regisztrálni kell, értelem szerűen a Sing Up gombra kattintva.

iOS 13 és iPadOS Public béta telepítése:

  1. A fenti fülek közül válaszd ki amelyiket telepíteni szeretnéd (iOS vagy iPadOS)
  2. Ezt követően görgess lentebb és enroll your iOS device vagy enroll your iPad, ez a rész kékkel szedett.
  3. Itt figyelmeztet a biztonsági mentésre, ha idáig nem tetted meg akkor mindképp érdemes.
  4. Ha egy picit lentebb görgetsz látsz egy “Download Profile” gombot, ha szerencséd van akkor nem egy hibaüzenetet kapsz, hanem egy felugró ablakot, hogy a webhely konfigurációs profilt próbál letölteni, ezt engedélyezni kell.
  5. Már kapod is az értesítőt, hogy a letöltött profilt a beállításoknál megtalálod, ez a beállításokon belül közvetlenül az Apple ID adatok alá kerül.
  6. Amint rányomsz a profil letöltve opcióra, fel is ajánlja a rendszer, a béta telepítését.
  7. Ha közben meggondoltad magad, akkor az előugró ablaknál a letöltött profil eltávolítása megnyomásával minden marad a régi.
  8. A telepítéshez az előugró ablak jobb felső sarkában lévő telepítés menüpontot kell választani.
  9. Ezt követően az eszköz jelkódot kér, újra indul, majd lehet telepíteni az iOS 13 vagy iPadOS publikus bétáját.

Akinek valami nem lenne tiszta, itt egy rövid videó a telepítéshez:

Az iOS 13 és az iPadOS mellett már a macOS Catalina és a tvOS 13 is kipróbálható.