Maradhat a 10X optikai zoom a Samsung Galaxy S23 Ultra készüléknél?

A dél-koreai vállalat következő évi csúcsmobiljáról már záporoznak a pletykák, így a napokban a kamerákról tudhattunk meg néhány információt. Mutatjuk, hogy mit fog tudni majd a termék.

A Samsung idén februárban mutatta be a Samsung Galaxy S22 sorozatot, amiből a legerősebb tag a Samsung Galaxy S22 Ultra. Ez egy igazán különleges készülék, hiszen ez, ha úgy tetszik egy Samsung Galaxy S és Samsung Galaxy Note hibrid, ugyanis a készülék rendelkezik egy beépített S-Pen-el, emellett a dizájnja is hasonló, mint amit az előd modellnél használtak.

A készülék kamerákban is ott van a legjobb készülékek között, hiszen a főkamerája egy 108 MP-es érzékelő, ami rendelkezik optikai képstabilizálással, valamint amit még érdemes kiemelni, az a 10 MP-es 10X optikai zoom-al rendelkező periszkópos kamera. Ezzel akár 100X-os zoomra is képes a készülék, amivel remek hold fotókat lehet készíteni.

A napokban a Samsung Galaxy S23 Ultra készülékről jelentek meg szivárgások, amik a készülék kameráiról szólnak. Egy forrás szerint a készülékben ezt a lencsét nem fogják lecserélni, maradhat ugyan ez. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem fog javulni a készülék kamerája, hiszen a mesterséges intelligencia segítségével nagyban lehet javítani a képfeldolgozást. Arról még egyelőre nincs hír, hogy lecserélik-e a 108 MP-es lencsét, az új 200 MP-es lencséjükre, de amint újakat tudunk meg, megosztjuk majd veletek.


Forrás