Más rendszert futtahatnak az új Samsung okosórák

samsung

Már egy ideje hallani arról, hogy a Samsung idén két okosórát is tervez piacra dobni. Az egyik a Samsung Galaxy Watch 4 és a Samsung Galaxy Watch Active 4. Ezekről az órákról érkezett újabb információ.

A Samsung Galaxy Watch termékcsalád világszerte nagy népszerűségnek örvend mind dizájnt, mind funkcionalitást tekintve. Az órákkal lehet sportolást követni, pulzust, EKG-t, vér-oxigénszintet és vérnyomást is mérni. Az okosórák 5 ATM nyomásig vízállóak, emellett mindegyik készüléknél odafigyeltek a minél jobb anyaghasználatra. A készülékek a Samsung saját fejlesztésű rendszerét, a Tizen-t alkalmazták. Ez egyedül abban jelenthetett hátrányt, hogy kevesebb harmadik féltől származó alkalmazást lehet használni rajtuk. Tehát például az órára a Messenger alkalmazást nem lehet direktbe rátölteni, csak értesítésként kapja meg az üzeneteket a felhasználó, amit persze el tud olvasni és válaszolni tud rá.

Ez viszont egy újabb jelentés szerint az idei évben változhat, hiszen valószínűleg a Google okos eszközökre szánt rendszerét használhatják majd az órák, a Wear OS-t. Ezzel jobban elérhetőek lesznek az Android alapú alkalmazások és magasabb funkcionalitást érhet el a felhasználó a használat során. Egyedül attól lehet tartani, hogy az üzemidő lehet kevesebb ez által, de bízzunk benne, hogy ez nem így lesz.

Forrás