Mate 30 Lite: promóciós képek és a specifikációk teljes listája is kiszivárgott

A Nova 5i, Nova 5 és Nova 5 Pro indulása előtt lehetett hallani egy negyedik készükéről is, ez a Nova 5i Pro volt, amit végül nem mutatott be a Huawei. Mivel ez a széria csak Kínában vásárolható meg ezért nekünk nem is annyira érdekes. Viszont az utóbbi mobil Mate 30 Lite néven érkezik majd a nemzetközi piacra, és pont erről jött most egy rakat kép, illetve a specifikációk teljes listája.


A kiszivárgott képek alapján, a hátlapon a Mate 20 széria dizájnját viszi tovább a Huawei. Marad tehát a négyzet alakú kamerasziget, de már négy modul kerül bele. A főkamera 48 megapixeles Sony IMX586 szenzor, ami mellé jön egy 8 megapixeles széles látószögű lencse továbbá kettő darab 2 megapixeles modul, közülük egyik mélységérzékelős. Az ujjlenyomat olvasó a megszokott helyen hátul, középen található.

A Mate 30 Lite kijelzője 6,26 hüvelykes panel, Full HD+ felbontással és 19,5:9-es képaránnyal. A megjelenítő az előlap 90,7 százalékát fedi le és bal felső sarkában van egy apró kameralyuk, ami egy 32 megapixeles modult rejt.

Ahogy az várható volt a Huawei a 2,2 GHz-en ketyegő nyolc magos Kirin 810 lapkát pakolta be a motorháztető alá. A belső memória mérete 8 GB, de tárhely tekintetében 128 és 256 GB-os modellek közül is választhatunk. Az akkumulátor kapacitása 4000 milliamperóra és támogatott a 20 wattos gyorstöltés. A promóciós anyagon látottak szerint 30 perc alatt 50 százalékra töltődik az akku, míg a 100 százalékos töltöttség eléréséhez 90 percre van szükség.

A színátmenetes Aurora mellett, Emerald és Midnight Black színekben lehet majd beszerezni a készüléket. A bemutató pontos dátuma és az ár még nem ismert. Nyilván a Kínába szánt Nova 5i Pro előbb fog debütálni, a Mate 30 Lite érkezése pedig valamikor az ősz elején várható.