Még balesetre is figyelmeztethet az Apple Watch Series 8

A cégek egyre több szenzort és szoftveres fejlesztést raknak bele az okosórákba. Mutatjuk, hogy mit tudhat majd az Apple Watch Series 8.

crypto50

Már megszokhattuk, hogy az Apple minden évben piacra dobja legújabb okosóráját. Jelenleg az Apple Watch Series 7 a legmodernebb kiadása a vállalat okos eszközének, viszont már a következő modellről is érkeztek szivárgások.

A hetes széria nem hozott semmi érdembeli újítást, ez viszont megváltozhat az Apple Watch Series 8 esetében, hiszen a pletykák szerint állítólag vérnyomást tudunk majd mérni az órával. Ez még nem minden, mert arra még mi is felkaptuk a fejünket, hogy baleseteket is jelezheti a felhasználók számára.

Az Apple Watch 4-es szériánál már megjelent az esésérzékelés, aminek segítségével a felhasználó hozzátartozói megtudhatják, ha valaki elesik és baj éri. Ilyen esetben automatikusan felhív az okosóra egy vészhelyzeti számot. Most ugyan ezzel a megoldással autóbalesetek esetében is, ugyan ezt teheti a készülék.

apple

Az Apple az elmúlt években több tesztet futtatott és adatokat gyűjtött az okosórákból. Ezek 10 millió balesetet észleltek, ebből 50.000 ilyen incidens összeköthető volt segélykérési hívásokkal, tehát ténylegesen balesetek történtek.

Ez a funkció egyelőre a jövő zenéje, hiszen még nincs megerősítve a hír, így az is lehet, hogy a végén egyáltalán nem, vagy csak bizonyos régiókban lesznek elérhetőek ezek a fejlesztések. Minden bizonnyal 2022 őszén megtudhatunk mindent, tehát célszerű minden kiszivárgott információt fenntartásokkal kezelni az Apple Watch Series 8 kapcsán.


Forrás