Még a Vasember is P30 Pro-val nyomul, pedig OnePlus 7-tel kellene neki

A OnePlus 7 széria megjelenését követően jelentették be, hogy a OnePlus új csúcsmobiljainak reklámarca a Marvel filmekben Vasembert alakító Robert Downey Jr lesz. Mivel a megállapodás csak Kínára és egyes ázsiai országokra vonatkozik, így mi nem találkozhattunk a OnePlus 7 szériát promotáló sztárral, aki most elég kellemetlen helyzetbe hozta a OnePlust.


A forgatókönyv már ismerős lehet, de úgy tűnik a hírességek és a nagyobb cégek közösségi oldalaikat kezelő személyek nem igazán tanulnak más hibájából. Most Robert Downey Jr a OnePlus 7 mobilok “nagykövete” került kereszttűzbe, mert az egyik konkurens gyártó mobiljával (Huawei P30 Pro) tett közzé posztot a Weibo oldalán. A dolog azért ciki, mert a OnePlus ugye pénzt fizet a sztárnak, hogy promózza a készülékeit, de ha közben egy másik cég telefonját használja, nem igazán hiteles a dolog.

Próbálták menteni a menthetőt, de hiába törölték a bejegyzést a Weibo-ról, azt már kismillióan megnézték, lementették, és mint tudjuk az internet nem felejt. Az sem tett jót a dolognak, hogy több nagy portál is megírta a történteket. Persze azzal valószínűleg a OnePlus-nál is tisztában vannak, hogy nem Robert Downey Jr kezeli a szóban forgó Weibo oldalt, hanem erre egy külön ügynökség van neki.

Gáz lehet egy ilyen apróság miatt elesni egy munkától, nyilván ezen a szinten már nem aprópénzt kapnak érte cserébe. Megmondani is nehéz lenne hányszor fordult már elő hasonló. Volt olyan, hogy a Huawei egy iPhone-ról tett közzé újévi köszöntőt, de azt is érdemes megemlíteni, amikor a Samsung nigériai leányvállalata szintén almás mobilt használt Note 9 árának bejelentésekor.