Még több hirdetés jön a videók előtt YouTube-ra

youtube-cover

Az egyik legnépszerűbb videómegosztó alkalmazás még több reklámot vezethet be a videók kezdete elé a forrás szerint. Mutatjuk, hogy mi változik a YouTube platformján.

Azt már néhány éve megszokhattuk, hogyha nem rendelkezünk YouTube Premium előfizetéssel rengeteg reklám jelenik meg akkor, ha megnyitunk egy videót, sőt még a videó közben is sokszor megáll a lejátszás és meg kell néznünk egy rövid reklámot.

Ez több szempontól is előnyös a vállalatnak, viszont azoknak, akik csak videókat szeretnének nézni elég kellemetlen, főleg egy lejátszási lista hallgatásánál.

A YouTube természetesen a több hirdetéssel növelni tudja a bevételeit, emellett ezzel azok is jól járnak, akik készítik a tartalmakat a platformra. Az alkalmazásban eddig a videó elején nagyjából 2-3 reklámot kellett megnéznünk, emellett a hosszabb videóknál még a tartalom fogyasztás közben is bedobott egy-egy reklámot.

A legújabb hírek szerint hamarosan már akár 10 reklámmal is találkozhatunk majd a videó legelején, amit már több felhasználó is észrevett, sőt ezeknek a száma folyamatosan növekszik. A forrás szerint hivatalos megerősítést még nem adott a YouTube erről, de a számok ezt igazolják. Itt többnyire pár másodperces videókról van szó szerencsékre, így nem kell fél órát várni arra, hogy megnézzünk valamit.


Forrás