Még több régióban jöhet Snapdragon lapkával a Galaxy S11

sd-865-cover-2

Elég keményen túlszárnyalta a Snapdragon 865 az Exynos 990 processzort, ezért most kénytelen a Samsung több régióban is a Qualcomm chipjével piacra dobni a Galaxy S11 modelleket.

Valószínűleg a legtöbben már tudják, hogy a Samsung csúcsmobiljai a saját gyártású házon belüli Exynos lapkával és egyes régiókban a Qualcomm féle Snapdragon processzorral debütálnak. Európában és pár kisebb országban Exynos chippel szoktak érkezni a dél-koreai cég mobiljai, míg az USA, Kína és Japán a Qualcomm aktuális csúcslapkáját kapja meg. Egyes források szerint viszont a jövőre érkező Galaxy S11 szériánál csak Európában lesznek Exynos chippel ellátott modellek, mivel az új Exynos 990 nem sikerült olyan jól, mint kellett volna.

snapdragon-865-cover

Korábban csak apróbb eltérések voltak az éppen aktuális Exynos vagy Snapdragon csúcsprocesszor között, most viszont nyugodtan kimondhatjuk, hogy sokkal jobb lett az Snapdragon 865, mint az Exynos 990. Egy külföldi média, az Elec számolt be arról, hogy a Samsung vezetése úgy döntött, hogy túl nagy a teljesítménykülönbség miatt csak Európában dobja piacra az Exynos 990-el ellátott S11 mobilokat. Azt persze ne várjuk, hogy ezt a Samsung majd hivatalosan is így bejelenteni, mivel akkor elismernék, hogy saját gyártású processzoruk rosszabb.

A Snapdragon 865 a legújabb Cortex-A77 magokat használ, ezzel szemben az Exynos 990 csak Cortex-A76 magokat kapott. A mesterséges intelligencia teljesítménye is jóval eltér a két lapka között, az AI számítási sebességének teljesítménye 10 trillió másodpercenként az Exynosnál, a Snapdragnon 865-nél pedig 15 trillió. Fájó pont lehet a Samsungnak az is, hogy míg a Snapdragon 865 támogatja az akár 200 megapixeles kamerát is, az ő chipjük csak a 108 megapixeles modulnak nyújt támogatást.

A fentiek tükrében minket nem fog érinteni a dolog, ugyan úgy a Exynos lapkával kapjuk majd meg az S11 szériát, de más országokban örülhetnek az erősebb chipnek.

FORRÁSthe elec
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.