Megérkezett a Galaxy S10/Note10 ujjlenyomat olvasó problémájának javítása

galaxy-note-10-cover

A napokban kiderült, hogy a Galaxy S10 és Galaxy Note10 modellek ujjlenyomat-olvasója egy elég komoly biztonsági hibával küzdenek, most úgy tűnik megérkezett a frissítés, ami megoldja a problémát.


A Galaxy S10 és Note10 mobilok ujjlenyomat-olvasó problémája már-már kezdett egyre nagyobb figyelmet kapni. A tegnapi napon biztonsági okokból több bank is letiltotta ezt a fajta azonosítást, vagy értesítette ügyfeleit, hogy válasszanak más módot az azonosításra. Aki nem tudná a múlt héten bombaként robbant a hír, hogy ha Hydrogel fóliát teszünk a fent említett telefonok kijelzőjére akkor olyan személyeknek is feloldanak a készülékek akiknek nincs is regisztrálva ujjlenyomatuk a mobilokban. Ezt követően pár napra rá egy videó is érkezett, amin bemutatták, hogy milyen könnyen kijátszhatjuk az idei Samsung csúcsmodellek hanghullámokat kibocsátó biometrikus azonosítóját.

galaxy-note-10-fingerprint-cover

A Samsung természetesen elismerte a hibát és kijelentették, hogy már dolgoznak a megoldáson. Úgy tűnik elég hamar rájöttek a probléma okára, mivel a mai napon kiadtak egy frissítést, ami ezt hivatott kijavítani. A dél-koreai gyártó elmondta, hogy a frissítést követően ajánlott újra beregisztrálni az ujjlenyomatainkat. Az első körben egyébként Dél-Koreában vált elérhetővé az update, de megígérték, hogy 24 órán belül más országokban is elérhető lesz.

FORRÁSsammobile
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.