Megérkezett a Google Messages, az Androidos iMessage

Már az összes Androidos mobilra elérhető a Google Messages, amivel üzeneteket és képeket tudunk küldeni egymásnak.

A Google bejelentette, hogy a Play Áruházból már korábban is beszerezhető Google Messages, a világ minden pontján az összes Androidos felhasználó számára elérhetővé vált. Mindezek mellett az IP alapú (RCS) Rich Communication Services platform ezentúl fejlettebb (végpontok közötti) titkosítást is kapott. Ezzel kapcsolatban viszont azt is elárulták, hogy a későbbiek során ezt majd automatikusan kapcsolja be a rendszer, de most a béta programra jelentkezőknek érhető el ez a funkció. Ugyan a legtöbben már most is használnak hasonló üzenetküldő alkalmazásokat, de a Messages-el lehetőségünk lesz a fotókat egymásnak a legjobb minőségben is elküldeni, tehát nem fogja azokat lebutítani az applikáció mint más programok esetében. Tehát a fentiek tükrében a felhasználóknak már nem kell arra várniuk, hogy a szolgáltatójuk beleépítse a hálózatba az RCS protokollt, ami eddig is elég problémás volt, mivel egy applikáció formájában kapjuk ezt meg a Google-től.

Persze vannak előnyei és hátrányai is a szolgáltatásnak. Annak ellenére, hogy tudunk SMS-t és MMS-t is küldeni a Messages-el, ha olyan személynek küldünk üzenetet, akinek a készüléke nem képes RCS üzeneteket fogadni, akkor a szolgáltató díjat számolhat fel. De ez az Apple készülékeke esetében az iMessage-nél is így van. Leegyszerűsítve a dolgot, ha például egy Androidos telefonról küldenénk üzenetet egy iPhone-t vagy Nokia 3310-et használó ismerősünknek akkor ki kell fizetnünk az elküldött üzenet (SMS) árát. De ha egy olyasvalakinek küldünk aki képes RCS üzenetet fogadni akkor ingyenesen tehetjük ezt meg.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.