Megérkezett a Huawei FreeBuds 4

A Huawei bemutatta új vezeték nélküli fülhallgatóját, aktív zajszűréssel és egyedi dizájnnal. Mutatjuk, hogy milyen specifikációkkal érkezik az újdonság.

INLOCK

A Huawei mindig ott van a legjobbak között a TWS fülhallgatók fejlesztésében. Jó áron kínál kiemelkedő teljesítményt a felhasználók számára. Nemrégiben kiadták a FreeBuds 4i készüléket, ami 30.000 forintos árkategóriában kínál aktív zajszűrést a felhasználóknak. Most a „Full scene smart life” elnevezésű termékbemutató eseményén mutatta be a készülék erősebb testvérét a FreeBuds 4-et.

FreeBuds 4

Az új készülék kialakításban nagyon hasonlít az elődjére, a FreeBuds 3-ra, hiszen az úgynevezett in-ear kialakítást kapta meg. A cég azt állítja, hogy több mint 10.000 embernek a fülkialakítását vizsgálták meg, és az összesített eredmények szerint alkották meg az új fülhallgatót. A cél az volt, hogy minél több embernek megfeleljen a dizájn. A kialakításból adódóan, hosszabb távú viselésnél sem fog az ember füle befülledni.

freebuds 4

Az ilyen kialakítású fülhallgatóknál nagyon nehéz megoldani az aktív zajszűrést, de itt azt is megkapják a felhasználók, magas minőségben. A legtöbb vezeték nélküli fülhallgató teljesen beleilleszkedik a fülbe és lefedi a fülnyílást. Az adott készülék kialakításánál ez máshogy van. A cég kifejlesztett egy úgynevezett kettős mikrofonnal történő hibrid zajcsökkentési technológiát, amit alkalmaz az eszközben.

A készülékben 4 mikrofon van elhelyezve, a magas minőségben történő beszélgetések miatt. Úgy tud 48 kHz -es mintavételi sebességgel részletes hangokat visszaadni, hogy azoknak a részletei jól hallhatóak lesznek. A négy mikrofon emellett nagy zajcsökkentéssel rendelkezik. A készülék klasszikus dinamikus hangstruktúrát használ. A készülék frekvenciatartománya akár a 40 kHz-et is elérheti.

freebuds

A fülhallgatókkal egyszerre két eszközre is fel lehet csatlakozni. Lehet ez mobiltelefon, számítógép, táblagép, okosóra vagy intelligens kijelző. Ez olyan esetben lehet például hasznos, ha valakit keresnek telefonon és ő éppen videót néz a számítógépen, akkor a hívást helyezi előtérbe a készülék és a videót automatikusan leállítja. A Huawei Audio Connection Center alkalmazásban egy gombnyomással átválthatunk egyik készülékről a másikra.

A fülhallatók súlya, egyenként 4,1 g, míg a töltődobozé 38 g. A készülék kb. 155 dolláros áron fog nyitni, azaz 40.000 Ft környékén és várhatóan június 1-től lesz megvásárolható a boltokban. Hivatalos Magyarországi megjelenésről még nincs hír.

Forrás