Megérkezett a jövő évi csúcsmobilokba szánt Snapdragon 855

Szinte napra pontosan egy éve mutatta be a Qualcomm a Snapdragon 845-t, ma pedig lerántották a leplet legújabb felső kategóriás lapkakészletükről, ami a korábbi pletykákkal ellentétben végül a Snapdragon 855 nevet kapta.


A chipset 7 nanométeres gyártástechnológiával készült, akár csak a Kirin 980 vagy az Apple A12 Bionic. Az előző generációt 10 nanométeres technológiával gyártották, tehát a vérfrissítés elméletileg nagyobb teljesítményt nyújt, mindezt úgy, hogy közben kevesebb energiát fogyaszt.

Talán a mesterséges intelligencia terén tapasztalható a legnagyobb előrelépés, a cég képviselőinek elmondása alapján, ezen a vonalon háromszoros teljesítménynövekedés figyelhető meg. Konkrét hardveres képességekre nem kaptunk választ és az új Adreno GPU-ról sem mondtak semmi érdemlegeset.Annyit viszont elárultak, hogy az elkövetkezendő napokban ezekre is fény derül majd. Az eseményen szó esett még egy új kijelzőbe épített ultrahangos ujjlenyomat olvasóról, aminek köszönhetően már akkor is érzékeli az ujjlenyomatunkat a készülék ha nedves a kezünk.Valamint az 5G-ről sem feledkeztek meg, természetesen Snapdragon 855 már támogatni fogja és a hozzá tartozó X24 modem maximum 2 Gbps letöltési és 316 Mbps feltöltési sebességet kínál. Az első olyan okostelefonok, amik ezt a lapkát birtokolják, a következő év elején fognak érkezni, ilyen lesz például az Xperia XZ4, a Galaxy S10 trió, a OnePlus 7 vagy az LG G8.

forrás: qualcomm

1 hozzászólás

Comments are closed.