Megérkezett a OnePlus legolcsóbb mobilja, a OnePlus Nord N100

oneplus-nord-100n-cover

A OnePlus bemutatta legolcsóbb készülékét a Nord N100-at, ami olcsóbb lett mint a többi, de azért annyira nem vennénk meg, főként a hardverspecifikációk miatt.

Az Apple-hoz hasonlóan a OnePlus is elkezdte piacra dobni azokat a telefonjait amelyek nem csúcskategóriát képviselik. Az első ilyen a nyáron bemutatott Nord volt, amit most a széria többi tagja is követ. Az alap Nordnál olcsóbb, de még 5G-s lett a Nord N10, és egy 100 ezer forint alatti modellt is kaptunk, ami a Nord N100 nevet kapta. Hardverspecifikációit tekintve azért találunk jobb vételt is 199 euróért, vagyis körülbelül 72 ezer forintért a piacon. Ugyan a 6,52 hüvelykes 90 Hz-es 720×1600 felbontású IPS LCD kijelzővel még nem is lenne baj. De a Nord N100-ban egy Snapdragon 460 lapka azért nem fogja megváltani a világot. Mellé egyébként 4 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet pakolt a gyártó, utóbbit szükség esetén bővíthetjük is.

nord-n100-1

Az akkumulátor kapacitására nem lehet panasz, egy 5000 mAh-s telepet kapunk, amit 18 wattos gyorsöltéssel táplálhatunk USB Type-C csatlakozón keresztül és a jack kimenet is adott. Az ujjlenyomat olvasó itt is a hátlapra került, tőle balra találjuk a kamerákat. A három modul közül egy 13 megapixeles az elsődleges szenzor, ami mellett kettő darab 2 megapixeles kamera van még, csak úgy mint a Nord N10 5G-nél itt is az egyik makró, a másik mélységszenzor. Természetesen van szelfi kamera is, ez a kijelző bal felső sarkában helyezkedik el, felbontása 8 megapixel.

oneplus-nord-n100-2

A fentieket összegezve az 5000 mAh-s akkumulátor és a 90 Hz-es megjelenítő elég kecsegtető lehet. DE a hátlapon lévő kamerák közül a főszenzoron kívül nem igazán “használható” a többi. A Snapdragon 460 lapka és a mellé járó 4 GB RAM együttes teljesítményéről pedig egyelőre nem tudunk nyilatkozni, de reméljük, hogy 70 ezerért azért egy pörgős, akadásmentes telefont kapunk. A megjelenés Európában november elejére várható.