Megérkezett a Vivo kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasós mobilja

Ígéretéhez híven a Vivo bemutatta az első kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasós mobilt. Meglepő módon a készülékről szinte semmit sem tudtunk meg, gondolok itt a specifikációra. Főképp az új technológia volt célkeresztben a show-n.


Az eszköz még csak nevet sem kapott, annyit tudni róla, hogy valamikor a második negyedéveben lesz megvásárolható, dupla kamerával a hátlapon. A 6 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkező okostelefon feltehetően a felső kategóriát célozza majd meg.Fontos kiemelni, hogy a Synaptics által fejlesztett, FS9500 névre keresztelt szenzor csak OLED panellel működik. Működési elve, hogy az ujjunkról visszaverődő fényt érzékeli, ami a pixelek között szűrődik át.

Valamivel lassabb, mint a most forgalomban lévő társai, ugyanis 0,7 másodperc szükséges szükséges a telefon feloldásához, tehát van még hová fejlődni.Nagyon titokzatosan annyit elárultak, minden készen áll arra, hogy meginduljon a szenzor tömeggyártása és a Clear ID névre hallgató újdonsággal idén több gyártó készülékében is találkozhatunk.